Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Немовицька громада продовжує роботу над організаційними питаннями

Немовицька громада Сарненського району, яка утворилася минулоріч восени, одна з найбільш багаточисельних, та нараховує 11800 мешканців.

До її складу увійшли три сільські ради - Немовицька, Тиннівська та Зносицька. Своє самостійне господарювання громада розпочала вже у 2018 році. Там сформували виконком, опрацьовують статут громади, план соціально-економічного розвитку. Готуються до прийому-передачі майна з комунальної власності району - медичних, освітніх, соціальних закладів.

Аби більш фахово вирішити інші питання, представники громади завітали на консультації до фахівців Офісу реформ Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, які реалізують проект ПУЛЬС.

Громада, спільно з консультантами, розглянула питання щодо передачі освітньої та медичної субвенції, створення відділу освіти, оскільки громада має 5 великих шкіл та 3 ДНЗ. Також проаналізували умови преміювання голови громади та виконавчого апарату. Крім того, обговорили питання медичної реформи. Депутати кажуть, що у громаді відчувають нестачу сімейних лікарів, адже вони не надто хочуть працювати у селах.

Консультанти надали відповіді на усі проблемні питання. Консультант з юридичних питань Василь Курилас нагадав про антикорупційну складову роботи депутатів ради та працівників ОМС, наголосив про вчасну подачу електронних декларацій.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер надала поради щодо фінансового планування бюджету громади та порадила якомога швидше розпочати процес передачі майна на баланс громади.

15.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку