Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №854 від 29.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Якщо фізична особа протягом звітного року продала один легковий автомобіль, то декларація про майновий стан і доходи не подається

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що податкова декларація про майновий стан і доходи в обов’язковому порядку подається у разі отримання, зокрема, доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як суб’єкти господарювання та самозайняті особи).

Податкова декларація про майновий стан і доходи для громадян, які згідно з Податковим кодексом зобов’язані подавати податкову декларацію, подається у термін до 1 травня року, що настає за звітним.

Дохід фізичної особи - платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5%.

При цьому, як виняток, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню. Отже, якщо фізична особа отримала дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, то такий дохід не оподатковується.

Як наслідок, у фізичної особи не виникає обов’язку щодо сплати податку на доходи фізичних осіб. Подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у такому випадку не потрібно. Зазначена норма визначена п. 173.1, 173.2 ст. 173 Податкового кодексу України.

29.03.2018ГУ ДФС у Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2018p. 
На головну сторінку