Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №854 від 29.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Олег Червонюк: «Якщо порядок це диктатура, то я за диктатуру»

Олег Червонюк: «Якщо порядок це диктатура, то я за диктатуру»

Вже далеко не перший раз констатую факт - успішні люди з реального сектору економіки висловлюють дуже цікаві думки на самі різні теми. Коли зустрівся із власником Рівненського Льонокомбінату Олегом Червонюком, то почалась наша розмова з питань виробничих, але дуже швидко перейшла на ситуацію в країні в цілому та у Рівному зокрема.

Отже, Олег Червонюк про владу

- За всі двадцять сім років Незалежності в нас були президенти - проросійські, прозахідні, але не було жодного проукраїнського керманича держави. Від цього і головні проблеми України. Ні на Сході, ні на Заході від наших кордонів не потрібна сильна, економічно розвинена країна. Їм потрібна слабенька територія, яка б сама нічого, крім сировини, не виробляла, а споживала б продукцію, яку виробляють за кордоном. В цьому наша основна біда. Немає у влади усвідомлення того, що не буде сильної України без сильної промисловості і потрібно не кредити шукати за кордоном, а ринки збуту для вітчизняної продукції і створювати такі умови для бізнесу, щоб було вигідно створювати саме в нас нові виробництва. Тоді і зарплати будуть на належному рівні, і люди не будуть масово їхати на заробітки.

Про порядок

- Не потрібно підміняти поняття. Свобода - це не можливість робити, що тобі заманеться. Свобода - це розуміння того, що ти мусиш працювати на благо своєї родини і держави та виконувати закони. Без цього суспільство не може існувати. Якщо порядок в наших умовах це диктатура, то я за диктатуру.

Про Рівне

- Не так давно пішов на концерт до Органного залу. Була неділя і машину зміг припаркувати аж біля нашого театру. Поки йшов до Органного залу дивувався, як так можна довести центр Рівного, що нормально пройти повноцінною ковзанкою, в яку перетворилися тротуари, майже неможливо. Ну добре, чиновники крадуть і їм не до організації очистки тротуарів, але підприємці, які мають на вулиці Соборній магазини - чому не розуміють просту істину - якщо людина змушена дивитись під ноги, то вона точно не буде роздивлятися по боках, а це гарантована втрата потенційних покупців. Невже важко почистити хоча б кілька квадратних метрів біля свого магазину? Для цього ж міська влада не потрібна. Тобто відсутність самоорганізації - головна проблема нашого суспільства. На жаль.

Про Льонокомбінат

- Ми розвиваємось. Сьогодні тільки на рівненському льонокомбінаті працює сімсот чоловік, а в цілому на наших підприємствах - півтори тисячі українців. На добу Льонокомбінат виготовляє від 8 до 16 тонн готових тканин. Розвиваємо власне швейне виробництво. Так, будуємо швейну фабрику в Шепетівці. Для працівників Льнокомбінату на території підприємства будуємо гуртожиток. Розширюємо виробничі площі. Налагоджуємо випуск нової для нас продукції - джинсів. В це вже вкладено мільйон євро.

Про збут

- Маємо тридцять магазинів в Україні і ще два відкрили в Польщі. Наявність власної збутової мережі дуже важлива для нашого виробництва, але, на мою думку, потрібно мати не тридцять магазинів, а три тисячі…

29.03.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2018p. 
На головну сторінку