Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Дмитро Комаров взяв участь у програмі «Здійсни мрію»

Дмитро Комаров взяв участь у програмі «Здійсни мрію»

Проект «Здійсни мрію» допоміг втілити в життя грандіозне бажання хлопчика підкорити вершину і познайомитися з кумиром. Саші Красушіну з Києва 12 років, але виглядає він як 6-річна дитина. Вже 3 роки дитина живе як заручник у своїй квартирі. Причина – генетичний збій, через який навіть невелика фізична активність може спровокувати у нього переломи. Дітей з таким діагнозом називають «кришталевими». На тлі остеогенеза у хлопчика прогресує нанізм (низькорослість) і глухота. Останні 2 роки він не може ходити в школу.

Підопічний проекту «Здійсни мрію» мріяв піднятися високо в гори і побачити хмари разом зі своїм кумиром, ведучим програми «Світ навиворіт» Дмитром Комаровим. Саме гори були на його малюнку, який і став відправною точкою для виконання заповітної мрії. Звичайне бажання для здорової дитини – і нереальне для хлопчика з крихкими кістками. Однак це не злякало команду проекту «Здійсни мрію».

До виконання цієї мрії приєдналася вся команда комплексу «Буковель» та, звичайно ж, найвідоміший мандрівник країни Дмитро Комаров, з яким так хотів познайомитися Саша. Для хлопчика приготували безліч сюрпризів: королівський номер в готелі, прогулянки по засніжених схилах, катання на санках, підйомники. Це перша в Сашиному житті поїздка не в лікарню на лікування, тому що вийти з кімнати для нього вже ризиковано: кістки настільки тендітні, що ламаються від найменших фізичних навантажень.

«Саша дав команді «Здійсни мрію» надважке завдання, але ми все ж таки ризикнули. І, як бачимо, неможливе можливе! Про нашого хлопчика і те чудо, яке ми готували всі разом для нього, знали, здається абсолютно всі в Буковелі. У кожного була своя позиція, свої обов’язки. Це була ціла місія – все повинно було пройти чітко і без збоїв при умовах максимальної безпеки» - поділилася куратор проекту Лідія Таран.

19.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2018p. 
На головну сторінку