Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №858 від 26.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Звіт сільського голови

Микола Шустов: «Реальними справами потрібно робити життя людей кращим!»


Микола Шустов: «Реальними справами потрібно робити життя людей кращим!»


Два роки тому Микола Шустов відмовився від крісла директора Рівненського обласного контактного центру та керівника «гарячої лінії» Рівненської ОДА і вирішив балотуватися на посаду сільського голови Забороля Рівненського району. Тоді йому вдалося здобути просто фантастичну перемогу на виборах, адже за нього віддали свої голоси 80% виборців. І за цей час мешканці сіл Забороль та Боянівка не розчарувалися у своєму виборі, адже Микола Васильович підтвердив, що готовий бути ближчим до людей та реальними справами, а не сидячи в кабінетах, довів, що Заборольська сільська громада може жити краще.

А для того, щоб підтвердити не словами, а конкретними кроками діяльність Миколи Шустова на посаді сільського голови впродовж двох років, ми поспілкувалися з ним та визначили основні досягнення Миколи Васильовича:

- Проведено реконструкцію вуличного освітлення сіл Забороль і Боянівка із застосуванням енергозберігаючих технологій. Тепер повністю освітлено два села, що дозволяє мешканцям зручно пересуватися у темну пору доби. Вирішення цього питання коштувало майже 1 мільйон гривень.


- Електрифіковано масив «Південний» в селі Забороль, який був без світла 25 років. На реалізацію даного проекту ПрАТ «Рівнеобленерго» було виділено 1,5 мільйони гривень.


- Побудовано дороги по вулиці Центральна в Заборолі коштами державного бюджету на загальну суму 1 мільйон гривень. З сільського бюджету на проектно-кошторисну документацію витрачено 20 тисяч гривень. 


- Повністю проведено заміну вікон та вхідних дверей в дитячому садочку. Тим самим зроблено вагомий крок до енергозбереження у навчальних закладах. На виконання цих робіт виділено понад 200 тисяч гривень з районного бюджету та 30 тисяч з сільського.

- Дитячому садочку Забороля подарували 36 новеньких стільців та 3 коника – гойдалки. А школі подарували новий гардероб, взамін радянському, а також нову браму.  

- Разом із депутатом Рівненської районної ради Аллою Марчук відновлено альтанки в дитячому садочку. Також на території дитячого садочка розміщено новенький дитячий майданчик, де із захватом граються сільські дітки.


- Організовано централізоване вивезення сміття ПП «Олександрійське» / КАТП 1728, що дозволило вирішити проблеми зі стихійними сміттєзвалищами та чимало супутніх проблем. 


- За два роки «з нуля» розроблено і затверджено генеральні плани сіл Забороль і Боянівка (топо-геодезичні роботи). На цю важливу документацію виділено понад 100 тисяч гривень із сільського бюджету. 


- За кошти районного бюджету (50 тисяч гривень) розроблено проектно-кошторисну документацію на Заборольську амбулаторію, діяльність якої важлива для мешканців громади.


- Виготовлено і встановлено дві новеньких зупинки в селі Забороль, яких мешканці чекали роками. 


- Зрізано аварійні дерева на місцевому кладовищі, які несли небезпеку.


- Відтепер Рівнеобленерго постійно проводить роботу щодо реконструкції з розвантаження трансформаторних підстанцій в селі Забороль.


- Під час зимового періоду я, як сільський голова, доклав максимум зусиль, щоб тримати дороги у належному стані. Постійно відбувалася чиста та посипка доріг піском.

Загалом для вирішення проблем громади вдалося залучити понад чотири мільйони гривень. 

Це далеко не весь список справ, які вдалося реалізувати мені на посаді сільського голови. Але це тільки початок історії, адже у планах ще чимало ідей та планів, які спільно можна втілити у життя.


Спільна праця об’єднує громаду, і саме наша Заборольська сільська рада є гарним прикладом того, що завдяки щоденній праці можна отримати прекрасний результат, та ми не збираємося зупинятися на досягнутому, адже робота є завжди, і я маю ще багато планів, як покращити життя мешканців. Переконаний, люди гідні жити краще і в наших руках можливість це зробити! 

26.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2018p. 
На головну сторінку