Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №862 від 24.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Білик – секретар, Вітвіцька – альпініст, Тополя – юрист:

Білик – секретар, Вітвіцька – альпініст, Тополя – юрист:

професії зірок, про які ми не знали

Трапляється так, що людина не відразу розкриває своє справжнє покликання: відвідує різні курси і часто освоює ті професії, які порадили батьки.

Батьки народної артистки України, поп-діви Ірини Білик дуже хотіли, щоб вона після школи обов’язково працювала. Тому мама знаменитості влаштувала її секретарем до своєї подруги.

Вона була начальником ЖЕКу в Києві, у найпрестижнішому районі. «Рік я працювала, навчилася друкувати величезні списки на цукор, на купони і на талони. Звичайно ж, я плакала вечорами. Всі подружки йшли відпочивати і гуляти, а мені доводилося друкувати ці нескінченні списки пенсіонерів, бабусь і дідусів, родин на районі. Але я все ж дуже вдячна за цей досвід, адже це означає, що я можу навчитися будь-якій професії», - розповідає Ірина Білик.

Телеведуча ТСН на каналі «1+1» Соломія Вітвіцька, виявляється, має сертифікат інструктора з альпінізму.

«Після сходження на Ельбрус, ще в студентські роки, мені дали сертифікат, що я альпініст. Навіть могла тоді бути інструктором певного класу», - згадує ведуча.

Фронтмент гурту «Антитіла» Тарас Тополя разом з колегою, музикантом Сергієм Усиком закінчили Університет внутрішніх справ.

«Є дипломи юристів. Стояли в нарядах, чистили картоплю в курсантських їдальнях, мили посуд після обіду на 1000 чоловік, прибирали о п’ятій ранку сніг на плацу, спали в кучугурах снігу, замість того щоб ходити в нічному патрулі. Крім того, ми грали в Маслякова у вищій лізі в команді КВН «Відкрийте, міліція», - говорить Тарас Тополя.

Ведучий «Сніданку з 1+1» Єгор Гордєєв за освітою філософ (закінчив філософський факультет Київського національного університету імені Т.Шевченка).

«Це допомогло зрозуміти мені, чим я взагалі хочу займатися далі, навчило мене структуровано мислити, писати і говорити, працювати з текстами. Там же я навчився налагоджувати ділову та особисту комунікації. Філософія - це базова освіта, яке відкриває дуже багато дверей і дає багато ключів, потрібно тільки хотіти ними скористатися», - каже телеведучий.

Співачка Наталка Карпа за освітою лікар, у неї навіть є медичний диплом.

«Насправді, навчання у медичному університеті було не просто складним, але і насиченим цікавими і смішними подіями», - згадує артистка.

Друга професія латиноамериканця з українською душею, хореографа і учасника групи rumbero’s Амадора Лопеса - лікар-реабілітолог.

«Хоч я зараз займаюся зовсім іншим, і всі знають мене як хореографа і артиста, навиків до сих пір не втратив і навіть застосовую у житті, у колективі. Так як у нас великий склад танцюристів, постійно з кимось трапиться якась біда: то спину прихопить, то ногу підвернуть, то продує нерв, то м’яз потягнуть. У такому випадку я згадую всі свої знання і намагаюся допомогти. Крім того, я професіонал у фехтуванні», - каже танцюрист і співак.

24.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2018p. 
На головну сторінку