Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Агенція розвитку Рівненщини займатиметься розробкою проектів

Написання якісних проектів на гранти, та маркетинг територій громад. В агенції регіонального розвитку Рівненщини намітили плани.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, установа юридично зареєстрована, тому може повноцінно працювати:

«Агенція готуватиме проекти, які можуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку, а також міжнародної технічної допомоги. Окрім того, агенція займатиметься фандрейзингом, тобто шукатиме ресурси, за які громади можуть реалізувати свої ініціативи».

Поки погоджували юридичні моменти, директор установи Олександр Процюк напрацьовував ідеї та напрямки діяльності. Цьому допомогли робочі поїздки – до Любліну на навчання з проектного менеджменту, до Львова на Міжнародну агропромислову виставку та форум з розвитку фермерства.

«Є багато ідей, які хочемо реалізувати в перспективі. Вони стосуються сфери енергоефективності, муніципального співробітництва громад у сфері сортування та утилізації сміття. В агронапрямку – це створення кооперативів та поліпшення компетенції фермерів. У планах – й активізація регіонального туризму. Зокрема, у цьому році ми плануємо проведення великого форуму «Туристика», - поділився планами Олександр Процюк.

Представники Наглядової ради агенції рекомендували ще один актуальний напрямок діяльності. Це співпраця з об’єднаними громадами. Адже нині ОТГ отримують з різних джерел гроші на свій розвиток, але не мають компетентних працівників, які можуть писати якісні проекти та шукати шляхи їх реалізації.

07.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку