Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №866 від 21.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко:

Олег Ляшко:

«Ми розбудуємо Україну»

Наші політики зазвичай багато обіцяють, але дуже мало виконують з того, що пообіцяли. Така вже сумна реальність сьогоднішньої України. Хоча є й винятки. Так, лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який минулого тижня приїхав до «Острозької академії», вийшли привітати практично усі студенти та викладачі цього навчального закладу. Це не дивно, адже саме Олег Валерійович пообіцяв і виконав обіцяне - домігся виділення коштів на добудову гуманітарного корпусу академії.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник зокрема сказав: «Ми зустрічаємо Олега Ляшка по - президентські, тому що він, єдиний з політиків України, який тримає слово і, якщо обіцяє допомогти, то виконує обіцяне. За двадцять чотири роки існування нашого навчального закладу до Острозької академії приїздило багато політиків, в тому числі і президенти, всі вони обіцяли допомогти нам, але потім чомусь забували виконати обіцяне, а Олег Валерійович не забув. Це на мою думку і вирізняє лідера Радикальної партії».

Дійсно, коли стало нагальне питання фінансування добудови дуже потрібного для Острозької академії нового корпусу гуманітарного факультету, саме Олег Ляшко взявся «пробивати» виділення коштів. Він зміг добитися виділення 75 мільйонів гривень. Мало того, саме завдяки наполегливості лідера Радикальної партії вже отримано на будівництво 40 мільйонів гривень.

На зустрічі із студентами Острозької академії Олег Ляшко пояснив свою позицію: «Ще Бісмарк говорив - та країна, яка не будує школи, буде будувати тюрми. На мою думку - без масштабних інвестицій в освіту не буде в України майбутнього. Що потрібно для економічного відродження нашої держави? Нам для цього не треба траншів МВФ та інших закордонних установ. Не треба й іноземних радників. Потрібні висококваліфіковані кадри. Саме молоді українські фахівці і відродять нашу Батьківщину. Тому Радикальна партія послідовно виступає за пріоритетне фінансування освіти. Гроші сьогодні вкладені у зміцнення матеріально - технічної бази освітніх закладів - це інвестиція в майбутнє України». Також лідер Радикальної партії, відповідаючи на запитання про доцільність розташування вищих навчальних закладах в невеличких містах таких як Остріг, сказав: «Це дуже вдалий приклад. Чомусь більшість університетів знаходиться в столиці та великих містах. На мою думку це не вірно. Що таке Острозьска академія для вашого міста? Це не лише навчальний заклад, а й установа, яка годує місто. Це як село біля автотраси. Завжди є бабусі та дідусі, які торгують своїми продуктами і заробляють гроші для себе та онуків. До речі, я завжди купую у таких людей і всім раджу - зупиніться, купіть щось, може для цих людей ваші гривні будуть єдиним надходженням за весь день. Ми повинні розуміти - Україна це не лише Київ, Львів чи Харків. Наша держава це тисячі і тисячі малих міст та сіл і їх потрібно розвивати. Чи буде в містечку працювати вищий навчальний заклад, як в Острозі, чи побудуємо фабрику, прокладемо через село автотрасу, все це дасть поштовх до розвитку малих населених пункті».

Олег Ляшко три години спілкувався із студентами Острозької академії, відповідав на численні питання, розповідав про вже зроблене Радикальною партією та плани на майбутнє. «Я такий самий простий українець як і ви. Тому йду в президенти, щоб змінити ситуацію в країні. Нам потрібна така держава, де б люди отримували мінімальну зарплатню не на рівні 120 євро на місяць, а хоча б 500, як в Польщі. Тоді не будуть їхати українці за кордон на заробітки. Для сильної економіки потрібні сильні молоді кадри фахівців, тому наше завдання - забезпечити вас умовами для навчання, а ваше завдання - якісно вчитися, а потім наполегливо працювати, щоб Україна, нарешті, стала багатою, процвітаючою країною». Відвідавши будівництво гуманітарного факультету Острозької академії, Олег Ляшко поспілкувався з будівельниками і закликав їх працювати якісно і не зривати графіків роботи, щоб якомога швидше студенти та викладачі Острозької академії отримали новітній корпус, де вони зможуть отримувати знання, що потрібні для відродження України.

21.06.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 21.06.2018p. 
На головну сторінку