Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №866 від 21.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Десять пунктів, які змінять Україну

Десять пунктів, які змінять Україну

Нинішнє літо стало стартом нового великого політичного сезону. Вже наступного року Україну очікують президентські та парламентські вибори. Участь у них братимуть, як «старі» партії, так і нові політичні сили. З нових гравців на українській політичній шахівниці вирізняється партія «ОСНОВА», засновником якої є відомий діяч, депутат Верховної ради Сергій Тарута.

З головою Рівненської обласної організації партії «ОСНОВА» Валентином Кирилюком ми і вирішили поспілкуватися.

- Чому Ви пішли в партію «ОСНОВА»?

- Насправді тут все просто. Мене, як багатьох людей праці, не влаштовує нинішній стан справ в країні. На жаль, ми вже чверть сторіччя чуємо обіцянки політиків, які не конвертуються у конкретні справи. Тому й Україна перебуває в такому важкому стані, реальний сектор не працює, а вживає. Потрібні кардинальні зміни. Я не бачу, щоб наші традиційні партії були на це спроможні. «ОСНОВА» - це зовсім нова політична сила, яку створили люди праці, які і самі вміють працювати, і знають, як організувати виробництво. Що таке країна - це дуже велике господарство, і ефективно керувати нею можуть лише господарники. Тобто, політика повинна йти від економіки, а не навпаки. Саме для того, щоб наша держава нарешті почала розвиватися, а не занепадати, я і пішов в партію «ОСНОВА».

- Як Ви збираєтесь змінити Україну?

- Всі, хто займається реальною роботою розуміють - перед тим, як щось починати, потрібно написати план. Так і в нашій партії. Підготовлена Докторина «Україна 2030». Її складовою частиною є Програма стрімкого розвитку. Вона має десять основних пунктів:

1. Створення двох мільйонів нових робочих місць з гідною зарплатнею. Це сьогодні дуже актуально. Потрібно відродити закриті виробництва і створити нові, і тоді країна ЗАПРАЦЮЄ.

2. Ми суттєво знизимо податки. Зниження податку на доходи з 18 до 10% та єдиного соціального внеску з 22 до 15%, дасть людям додаткові гроші і збільшить купівельну спроможність простих українців, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

3. Ми повернемо вкрадені з банківської системи гроші. В 2014 - 2016 роках з банківської системи були вкрадені величезні кошти. Їх потрібно повернути як вкладникам, так підприємствам. Це дасть змогу останнім вкладати серйозні гроші в розвиток виробництв, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

4. Ми скоротимо кількість чиновників. Менше чиновників - менше корупції, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

5. Ми знизимо ціну на газ та електроенергію. Дешевші енергоносії - більше грошей залишиться в гаманцях громадян, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

6. Ми знімемо блокаду Донбасу. Українські підприємства на Донбасі повинні платити податки в Україні, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

7. Ми замінимо кредити МВФ на інвестиції. Інвестиції - це порятунок для нашої економіки, і з ними країна ЗАПРАЦЮЄ.

8. Ми організуємо надання доступних кредитів для бізнесу. Дешеві кредити - основний чинник розвитку виробництва, і країна ЗАПРАЦЮЄ.

9. Ми повернемо державні замовлення для українських підприємств. Державні замовлення не можуть бути розміщені за кордоном, і тоді країна ЗАПРАЦЮЄ.

10. Ми доб’ємось від Росії компенсації наших збитків. Збитки України повинні бути компенсовані і піти на розвиток економіки, і тоді країна ЗАПРАЦЮЄ.

- Звісно, це тези, і кожен пункт вимагає роз’яснень чим ми займемось, але хочу наголосити, всі вони реальні і скажу більше - ми їх виконаємо.

21.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 21.06.2018p. 
На головну сторінку