Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №868 від 05.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

В’ялені кабачки з часником та м’ятою

В’ялені кабачки з часником та м’ятою

На 1 баночку 330мл: 3-4 невеликих кабачка чи цукіні 3-4 зубчики часнику 1ч.л. сушеної м’яти 0,5ч.л. солі крупного помолу 100-150мл олії

Пам’ятаємо - цукіні менш водянисті ніж кабачки, тому їх може знадобитися менше. Ріжемо тоненькими кільцями 1-2 мм, викладаємо на тарілку і ставимо в мікрохвильову піч на 4 хвилини при максимальній потужності, після цього всі кружальця перевертаємо на другий бік і знову ставимо на 4 хвилини при максимальній потужності. Більше кабачки не перевертаємо, а просто даємо постояти поза мікрохвильовою піччю одну хвилину, щоб пара вийшла.

Далі знову так само 4 хвилини при максимальній потужності і дивимось – готові кабачки мають бути сухими, але не ламкими а гнучкими. Тоді ми їх викладаємо в стерилізовані банки чергуючи: кабачки, кілька пластинок часнику, кілька дрібок солі і трішки м’яти. Так викладаємо до верху, щільно втрамбовуємо рукою. Якщо залишилося кілька не допечених кружалець, викладаємо їх на самий верх. Доводимо олії до першої появи димка і обережно заливаємо в банку до верху. Олія дуже гаряча, вона буде пінитися і просмажить недопечені кабачки. Закриваємо стерилізованими кришками і даємо повністю охолонути.

Більше корисної інформації та цікавих рецептів шукайте на сайті PIKA.RV.UA

05.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2018p. 
На головну сторінку