Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №868 від 05.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На фермі свині захворіли на АЧС

На фермі свині захворіли на АЧС

На Дубенщині зафіксовано спалах африканської чуми. Захворювання свиней на африканську чуму зафіксовано на свинофермі ПАТ «Мирогощанський аграрій» Мирогощанської сільської ради.

У зв’язку з виявленням випадку африканської чуми на Дубенщині 3 липня під керівництвом першого заступника голови адміністрації Володимира Іщука оперативно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській райдержадміністрації, повідомляє Інформаційний портал м. Дубно з посиланням на Дубенську РДА.

На засіданні комісії заслухано інформацію начальника Дубенського міськрайонного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Івана Лопуги про заходи з недопущення поширення та ліквідації спалаху африканської чуми свиней на свинофермі ПАТ «Мирогощанський аграрій» Мирогощанської сільської ради. Рішенням комісії господарство визнано неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней та на ньому запроваджено карантин. Там проведуть забій свиней безкровним методом та спалять їх.

В черговий раз ветеринари закликають людей бути обачливими. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Хвороба легко переноситься. У випадках смерті чи хвороби свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби.

05.07.201803656.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2018p. 
На головну сторінку