Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №869 від 13.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівненська ОДА співпрацюватиме з UkraineInvest – для залучення нових інвестицій

Рівненська ОДА співпрацюватиме з UkraineInvest – для залучення нових інвестицій

Аби намітити спільні кроки у співпраці, в Рівненській ОДА зустрілися директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Костянтин Мокляк та директор Агенції «ІнвенстІнРівне» Дмитро Янушевський із командою офісу UkraineInvest у Західній Україні - Ольгою Сивак і Андрієм Павлівим.

До слова, UkraineInvest був створений понад півтора року тому як дорадчо-консультативний орган Кабінету Міністрів України та продемонстрував свою ефективність, залучивши за цей час близько 1,4 млрд. доларів інвестицій в Україну від нових та існуючих іноземних інвесторів. Наступним кроком стало перетворення офісу в постійно діючу державну інституцію з метою залучення іноземних інвестицій та покращення ділового середовища в Україні.

«Одне з наших завдань є зустрічі з існуючими інвесторами, з’ясування їхніх проблемних питань та їх вирішення на рівні Кабміну. Адже нові інвестори приходитимуть лише тоді, коли будуть задоволені існуючі. Також ми маємо на меті дізнатися про можливості вашої області, аби приїхати сюди вже із зацікавленими інвесторами», - зазначила Ольга Сивак.

За її словами, наразі проблемою в кожній області є наявність підготовлених земельних ділянок промислового призначення. За кілька місяців роботи в Західному регіоні було втрачено кількох інвесторів через відсутність таких ділянок.

В свою чергу, Костянтин Мокляк відзначив, що для успішного залучення іноземних інвестицій важливо мати стратегічне бачення розвитку свого регіону, розуміти потреби інвесторів та які конкурентні переваги області можуть привернути їх увагу.

«На Рівненщині значна увага влади приділяється формуванню сприятливого бізнес-середовища та залученню інвестицій. Нині реалізовується програма розвитку інвестиційної діяльності. Крім того, Рівненщина - чи не єдина область в західному регіоні, де працює така Агенція як «ІнвенстІнРівне». Вона діє за принципом «єдиного вікна» для інвесторів, що полегшує процес їх входження до бізнесового середовища області, а також є «точкою контактів» для налагодження зв’язків», - розповів директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА.

За словами Костянтина Мокляка, Рівненщина вже має досвід успішних переговорів та реалізації проектів. Сформовано та постійно поновлюється перелік інвестиційних пропозицій, в тому числі об’єктів нерухомості та земельних ділянок.

«Ми готові співпрацювати. Є зацікавленість у пошуку іноземних інвесторів, участі у спеціалізованих виставках. Також потрібно проводити семінари для голів ОТГ, адже в рамках децентралізації громади отримують значні переваги розпоряджатися землею, а інвестору краще співпрацювати напряму з керівником базового рівня. Сподіваємось на підтримку UkraineInvest у цих питаннях», - підсумував посадовець.

Під час зустрічі сторони домовилися про докладання спільних зусиль, аби в області з’явилися нові зацікавлені інвестори. Зокрема, в ОДА мають підготувати перелік пропозицій від ОТГ, які б сприяли розвитку економічних можливостей громад та залученню інвестицій.

13.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2018p. 
На головну сторінку