Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №869 від 13.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Білий пісок -

і забавка, й масаж

Завжди в українців майже біля кожної домівки були купи білого пісочку, який насипали батьки для своїх діточок. Малі бавилися з піском, залазили босими ногами на піщану гору й скочувалися вниз. Із м’якого, сипкого й піддатливого матеріалу робили пасочки, будували замки та дороги тощо.

Проте білий пісок – це не тільки цікава забавка й задоволення для дітей, а ще й чудовий оздоровчий і профілактичний засіб. Позитивний вплив контакту з піском на здоров’я дітей давно довела народна медицина Китаю та Японії. Не залишилася осторонь і народна медицина України: народні лікарі успішно використовують процедури з піском для оздоровлення й профілактики захворювань опорно-рухового апарату в дітей.

Зокрема, ми спостерігали успішні результати застосування наших методик терапії піском для профілактики плоскостопості, рахіту та його наслідків. Крім того, є непогані результати використання піску з оздоровчою метою в дітей, хворих на ДЦП.

Такий позитивний вплив на здоров’я пояснюється тим, що на підошвах, кистях рук, зокрема долонях, розміщені неврологічні точки й контакт із піском є своєрідним мікромасажем цих точок. Що своєю чергою стимулюють діяльність усіх внутрішніх органів, які їм відповідають.

До терапії піском можна залучати дитину вже з 5-6-місячного віку, власне, можна робити це літньої пори в пісочницях. У перші дні ніжки малюка можуть 7-9 разів торкатися піску. Звісно, ноги дитини мають бути без взуття та шкарпеток. Після цього можна зробити легкий масаж кінцівок чи вправи. Водні процедури рекомендуємо роботи не раніш як через 2-3 години.

Для процедур із піском холодної пори року рекомендуємо виготувати дерев’яний ящик розмірами 50х80 см. Його можна розфарбувати в яскраві, приємні кольори та насипати піску на 12-15 см вище дна. І хай дитинка грається й оздоровлюється. Хай вам Бог помагає!

13.07.2018Іван Довгун, фельдшер, Іван Сергійчук, реабілітолог



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2018p. 
На головну сторінку