Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У Рівненському серцево-судинному центрі прооперували більше півтисячі пацієнтів

У Рівненському серцево-судинному центрі прооперували більше півтисячі пацієнтів

Більше півтисячі операцій, за неповні чотири місяці, провели в Рівненському серцево-судинному центрі, що відкрився в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Усі операції проводилися на ангіографічному обладнанні, що також закупили в рамках проекту.

За словами головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Івана Зими, одним з найбільш затребуваних відділень лікарні стало відділення інтервенційної радіології, де встановлений ангіограф, та куди звертаються хворі не лише Рівненщини, але й інших областей України.

«Аналізуючи підсумки роботи колективу обласної лікарні за це півріччя, з приємністю можна констатувати, що завдяки проекту Світового банку нам вдалося суттєво збільшити кількість як екстрених так і планових операцій у відділенні інтервенційної радіології, де запрацював серцево-судинний центр. У ньому функціонує сучасний ангіограф, за державні та кошти Світового банку закуплені розхідні матеріали для операцій. А збільшення кількості операцій, це збільшення кількості врятованих життів», - зазначає Іван Зима.

Головний лікар обласної лікарні розповідає, що наразі чимало пацієнтів приїздять не лише з районів Рівненщини, але й із сусідніх областей. Зокрема, Тернопільщини, Житомирщини та Волині.

«Раніше, через відсутність ангіографа, ми змушені були направляти своїх пацієнтів до сусідніх областей. Але зараз ситуація змінилася на протилежну. Тепер пацієнтів, яким потрібне операційне втручання привозять із сусідніх областей до нас», - ділиться Іван Ярославович.

У свою чергу, керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що півтисячі прооперованих пацієнтів у серцево-судинному центрі – це той показник, який реально демонструє ефективність реалізації проекту в нашій області.

Разом з цим, він наголосив, що наразі група впровадження проекту активно працює над відкриттям аналогічного серцево-судинного центру в Сарнах.

20.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2018p. 
На головну сторінку