Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №871 від 26.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Дороги, які вбивають…

Дороги, які вбивають…

Ситуація зі смертями на наших автодорогах давно вже стала настільки страшною, що говорити про неї важко. Однак, минулий тиждень став особливо страшним... Аварія з маршруткою Рівне - Київ навіть на тлі інших жахів вражає:

«ДТП на трасі Київ – Чоп: 10 людей загинули та ще 10 травмовано Дорожньо-транспортна пригода за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки сталась 20 липня близько 10.40, на 127 км автодороги Київ – Чоп, поблизу с.Глибочиці Житомирського району.

За попередніми відомостями, водій маршрутного автобусу, сполученням Київ – Рівне, рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою «DAF» з напівпричепом.

Унаслідок ДТП 10 людей загинуло, ще 10 із отриманими травмами різного ступеню тяжкості доставлені до медичних закладів.

Відомо, що серед травмованих 2 дітей.

Діти у тяжкому стані госпіталізовані до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні.

Також у медичні заклади м. Житомира доставлені: жителька Ружинського району Житомирщини, 1993 р.н.; житель м. Новограда-Волинського, 1963 р.н.; житель м. Коростеня, ще 1 жінка, особа якої нині встановлюється.

Усі обставини фатальної пригоди з’ясовуються.

Відділ комунікації поліції Житомирської області»

Саме страшне в цій події те, що її забудуть десь за тиждень. Чому? Тому що будуть нові катастрофи. Всі заяви наших урядовців про необхідність навести лад в пасажирських перевезеннях настільки ж корисні, як і поради в.о. міністра охорони здоров‘я Уляни Супрун. Добре було б, аби усі перевізники мали б новий автотранспорт, який якісно ремонтували і кермували б досвідченні, добре підготовленні та не втомлені водії. Так, добре було б, але боротьба чиновницькими наказами з економічними реаліями неефективна. Сьогоднішній ринок автоперевезень в Україні страждає від однієї, але дуже сильної хвороби - бідності пасажирів. Тому доводиться перевізникам економити на всьому. Результати ми бачимо. Що треба, аби цього не було? Гроші від держави. Дуже багато грошей на дешеві кредити для купівлі нових автобусів, пільгові ціни на пальне, мінімальні податки для автоперевізників. Грошей в бюджеті немає навіть на те, щоб повноцінно відшкодувати перевізникам перевезення пільгових категорій населення. Про дешеві кредити та пальне ніхто навіть не говорить. За таких умов будь-які спроби навести лад в галузі автоперевезень ні до чого доброго не приведуть. Поки ми всі цього не зрозуміємо, не припиняться страшні криваві жнива на наших дорогах.

26.07.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 26.07.2018p. 
На головну сторінку