Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №871 від 26.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Бурштин видобуватимуть легально

Екологічна комісія рекомендувала підприємству, яке претендує на видобуток бурштину заключити дієві інвестиційні угоди із територіальними громадами Сарненщини.

Сьогодні під час засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням Володимира Валявки депутати розглянули питання про погодження надання надр у користування з метою видобутку бурштину ТОВ «Технобуд». Також участь у засіданні комісії взяли перший заступник голови облради Сергій Свисталюк та заступник голови Олексій Бучинський.

ТОВ «Технобуд» упродовж вісімнадцяти років розробляє родовище граніту «Клесівське-VI», що на Сарненщині. Нині ж підприємство з метою розширення меж власного гранкар’єру, а також через значну активність незаконних бурштинокопачів на вказаній території, претендує на 220,8 га Північно-Східної частини Федорівської ділянки Клесівського родовища бурштину.

«Наша комісія всіляко сприяє компаніям, які хочуть видобувати бурштин у законний спосіб. Адже таким чином наповнюються місцеві бюджети, в регіоні створюються додаткові робочі місця і це реальний спосіб легалізації видобутку, на противагу чорним старателям. Однією із умов надання погодження є підписання реальних інвестиційних угод із громадами на території котрих працюють підприємства. Саме тому ми рекомендували ТОВ «Технобуд» перепідписати угоду із Клесівською та іншими суміжними радами де конкретно вказати суму щорічних надходжень до їхніх бюджетів. Таким чином, ми намагаємося захисти інтереси місцевих громад», - зазначив голова комісії Володими Валявка.

Остаточне ж рішення щодо погодження надання дозволу на видобуток бурштину буде прийматися депутатським корпусом, під час чергового засідання сесії вже цієї п’ятниці.

Також напередодні екологічна комісія обласної ради за участі галузевих фахівців проінспектувала діяльність цеху термічної обробки цинком ТзОВ «Завод металевих виробів» у Сарнах. За результатами виїзного засідання члени комісії попросили представників підприємства надати двадцять п’ять типів документів, що підтверджують законність та дотримання норм чинного законодавства під час роботи цеху гарячого цинкування. Однак, нині депутати мусили відкласти розгляд питання, через відсутність заявників – представників громадськості та неможливість з’явитися на засідання керівництва ТзОВ «ЗМВ».

26.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 26.07.2018p. 
На головну сторінку