Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В Мінрегіоні затвердили перший пул проектів будівництва амбулаторій

В Мінрегіоні затвердили перший пул проектів будівництва амбулаторій

Всі проекти Рівненщини підтримані. Тож в області зведуть 34 сучасних нових амбулаторії у сільській місцевості. Така кількість є однією з найбільших в Україні

Медзаклади будуватимуться у 2018 році за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, Рівненщина увійшла у число 15 регіонів, де реалізовуватиметься проект розвитку медицини у сільській місцевості:

«Це президентська ініціатива. Нею передбачено будівництво нових амбулаторій чи не в усіх районах нашої області, а в окремих – навіть кілька. Їх будуватимуть згідно нових технічних вимог з класом енергоефективності. Заклади первинки матимуть медичне обладнання, у тому числі й телемедичне. У переліку затверджених проектів амбулаторії моно-практики з 1 або 2 лікарями без житла та з житлом, а також заклади групової практики на 3-4 лікаря», - коментує голова ОДА Олексій Муляренко.

Окрім того, нині уряд працює над критеріями для закупівлі транспорту для первинки.

Загалом в області активно тривають підготовчі роботи для будівництва. На 20 амбулаторій розроблена проектно-кошторисна документація та подана на експертизу.

Роботи киплять й у сільських громадах. Місцева влада працює над документацією на відведення земельних ділянок під будівництво. Також на місцях мають передбачити 20 % коштів задля співфінансування.

Загалом на будівництво амбулаторій для Рівненщини передбачили державну субвенцію 232 мільйона гривень.

Нагадаємо, за ініціативи Президента України Петра Порошенка, парламентом був проголосований закон щодо розвитку первинної допомоги у сільській місцевості. Імплементація закону 2206 полягає не тільки у запровадженні сучасних підходів до приміщень і медичного обладнання, а в першу чергу – новітніх методів, телемедицини, які можуть записувати дані, передавати їх на вторинний рівень і отримувати дуже швидку консультацію від фахових лікарів з вузькопрофільних питань.

02.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 02.08.2018p. 
На головну сторінку