Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Вечірні турботи

Вечірні турботи

Щовечора процедуру нанесення нічного крему можна перетворити в сеанс масажу, який, як відомо, підвищує мікроциркуляцію крові та відтік лімфи. Уже через кілька «сеансів» ви помітите поліпшення кольору обличчя та підвищення її пружності. - Розітріть трішки крему між подушечками пальців і розподіліть його по шкірі «промокальними» рухами масажними лініями. - Тими ж лініями як слід «розімніть» шкіру притискувальними рухами подушечками пальців, не розтягуючи та не зсуваючи її. - Безіменними пальцями зробіть по 4 натискування по лінії нижніх, а потім верхніх повік. - Тильною стороною долоні виконайте досить різкі поплескування по краю нижньої щелепи, під підборіддям. Наносячи на шкіру обличчя будь-який косметичний засіб — очищувальне молочко, тональний крем, — рухайтеся лише масажними лініями від центру обличчя до периферії: - від середини підборіддя до мочки вуха; - від куточків губ до середини вушних раковин; - від крила носа до початку вушних раковин; - від центру лоба до скронь; - навколо очей — від зовнішнього кута ока до внутрішнього по нижніх повіках та в іншому напрямку по верхніх.

Маска для очей дуже важлива

Найпопулярнішими косметичними процедурами в домашніх чи салонних умовах є маски для обличчя. Проте зазвичай маску роблять для обличчя й при цьому уникають ділянки навколо очей, а це ж неправильно. Шкіра навколо очей потребує особливого догляду. Чим же можна поніжити свою шкіру в ділянці очей, щоб вона відчувала себе комфортно?

Звісно, практично всі маски, які ми робимо для свого обличчя, не передбачені для шкіри навколо очей, оскільки там вона дуже ніжна й потребує до себе дуже ретельного ставлення.

Важливо пам’ятати, що звичайну маску для обличчя не використовують, коли йдеться про шкіру навколо очей. Найголовніше, на що потрібно звернути увагу в цьому разі, — на зволоження. Регулярне зволоження зможе зробити шкіру пружною та еластичною.

Найліпший варіант — купити професійну маску, призначену для шкіри навколо очей. Є живильні, зволожувальні чи такі, що розгладжують, маски.

Якщо ви робите маски в домашніх умовах, то для шкіри навколо очей підійде алое, абрикосова, мигдалева олії. Сік алое використовують відразу, як тільки відламали шматочок рослини, видавили кілька крапель, відразу ж наносьте на шкіру. Він допоможе усунути зморшки й лущення.

Літні маски для обличчя

Літо. Сонце. Спека. Яке задоволення — поніжитися під літнім сонечком, покупатися в теплій воді, підставити обличчя лагідним променям і легкому вітерцю... Але наша шкіра такі захоплення щодо літа, на жаль, не поділяє. Із настанням спекотних днів вона відчуває нестерпний дискомфорт: під спекотним сонцем то пересихає, то виділяє надто багато поту й жиру. І це далеко не всі чинники, які негативно позначаються на шкірі, спричиняючи небажане фотостаріння, тобто раннє старіння шкіри. Для того щоб цього не сталося, слід використовувати спеціальні сонцезахисні засоби й маски. Чинники захисту підбирають індивідуально, залежно від типу шкіри й часу перебування на сонці. Отже, догляд за шкірою слід здійснювати згідно з її типом.

- Суха шкіра. 2 ст. л. меду і 2 ч. л. молока змішати й нанести на обличчя та шию. Через 10 хвилин маску змити теплою водою. Або: м’якоть абрикосів змішати з маслиновою олією до утворення однорідної маси. Маску тримати 10 хвилин, після чого змити теплою водою.

- Жирна шкіра. Натерти яблуко на дрібній тертці, додати 5 ч. л. меду, ретельно розмішати й нанести на обличчя. Через 10 хвилин маску змити теплою водою. Або: до яєчного білка додати 1 ч. л. лимонного соку і 5—10 крапель настоянки волоського горіха. Усе ретельно змішати й нанести на обличчя, уникаючи ділянок навколо очей та губ. Через 15 хвилин маску змити теплою водою. Або: стиглий м’ясистий помідор розім’яти й нанести на обличчя. Через 10 хвилин змити.

- Чутлива шкіра. Мед нагріти й охолодити до кімнатної температури. Потім акуратно нанести на обличчя і шию. Через 15 хвилин змити спочатку теплою, а потім холодною водою. Або: листя салату вимочити в маслиновій олії, скропити лимонним соком, а потім накласти на обличчя, накривши зверху паперовими серветками, попередньо змоченими мінеральною водою. Через 10 хвилин маску зняти, обличчя протерти лляною серветкою, змоченою в молоці, після чого вмитися теплою водою. Або: змішати 1 ст. л. меду, жовток яйця, 1 ч. л. гліцерину і трішки борошна. При цьому повинно утворитися близько чверті склянки однорідної маси. Маску накласти на обличчя і шию на 10 хвилин, після чого змити (ця маска збільшує пружність шкіри обличчя). Або: дуже стиглий банан розім’яти, додаючи при цьому трохи меду. Нанести на обличчя та зону декольте і через 10 хвилин змити (маска для збільшення пружності шкіри). Або: жменю вівсяних пластівців змішати з водою, додати кілька крапель меду і перемішати до однорідної маси. Цю суміш втирати в шкіру кілька хвилин, після чого змити прохолодною водою (маска пом’якшує шкіру. Можна використовувати також як скраб)

02.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 02.08.2018p. 
На головну сторінку