Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №874 від 16.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Де на Рівненщині сумлінно розраховуються за комунпослуги?

Керівникам громад, де споживачі найкраще розраховуються за комунпослуги, подякували за належно організовану роботу.

Так, під час селектору відзначили, що задовільний рівень проплат за спожиті енергоносії у 9-ти районах Рівненщини - Дубровицькому, Володимирецькому, Дубенському, Костопільському, Млинівському, Острозькому, Рівненському, Рокитнівському та Сарненському.

Серед міст – найсумлінніші споживачі в Острозі, а серед об’єднаних громад – в Тучинській, Млинівській, Демидівській та Острожецькій ОТГ.

Водночас заступник голови ОДА Ігор Тимошенко заслухав пояснення керівників тих районів, міст та ОТГ, де найгірше розраховуються за комунальні послуги.

Громади зобов’язали активізувати роботу у цьому напрямі, зокрема, працювати з населенням, готувати графіки погашення заборгованості, здійснювати постійний моніторинг проплат, а задля стягнення боргів - вести претензійно-позовну роботу.

Разом з тим, аби витрати комунальних підприємств відшкодовувалися у повній мірі, органи місцевого самоврядування мають встановлювати економічно обґрунтовані тарифи на послуги ЖКГ, наголосили під час селектору.

Наразі споживачі Рівненщини за електроенергію в середньому розрахувалися на 99%. За газ та утримання будинків та прибудинкових територій платять майже стовідсотково, найгірше оплачують послуги з водопостачання – на рівні 82%. Підприємства теплоенергетики розрахувалися за природний газ лише на 92%. Найбільший приріст боргу в ТОВ «Рівнетеплоенерго», КП «Дубнокомуненергія», КП «Здолбунівкомуненергія».

16.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2018p. 
На головну сторінку