Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №875 від 23.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Школяр з Рівненщини привіз бронзу з міжнародної олімпіади

Одинадцятикласник Вараської школи №3 Єгор Грушевий здобув бронзову медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з географії у Таїланді.

Нагадаємо, що Україну представляла команда з 4 учасників, до складу якої увійшли двоє школярів з Рівненщини, ? Єгор Грушевий з Вараша, Ярослав Гаврилюк з Дубна, та по-одному з Броварів і Одеси.

Народний музей, картини Косміаді, клас Кобзарства – нова мистецька школа Рівненщини

У рамках святкування 500-річчя села Олександрія презентували реорганізовану мистецьку школу

Усі бажаючі могли відвідати музей «Ремесла Волині», виставку картин «Мелодія душі» Георгія Косміаді, послухати виступи майбутніх вихованців.

Експозицію відомого митця відкривала дочка, Надія Косміаді, яка зберегла весь творчий спадок батька – все, що було йому близьким і пам’ятним, чого торкалися його талановиті руки.

Згодом, дітлахи та їхні батьки охоче долучилися до майстер-класів, серед яких: травоплетіння, газетна лоза, виготовлення біжутерії, текстильна лялька та мотанка. Свої уміння, також, показали і запрошені бджолярі, які продемонстрували процес викачки меду.

Навзаєм, учні мистецької школи вітали гостей українськими піснями та віршами, вкотре доводячи, що естетичне виховання – це запорука нашої державності.

Нагадаємо, що мистецька школа раніше називалася інтернатом. У ній навчалися діти, які потребували соціальної допомоги. Цьогоріч, заклад було перейменовано у мистецький. Відтак, першочергово вже обрано два напрямки: художній та музичний. У подальшому планують також впровадити хореографію, гончарство, кінорежисуру, лозоплетіння та інше.

23.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2018p. 
На головну сторінку