Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 13.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Який утеплювач скловату купити, щоб зекономити наступної зими на опаленні

Який утеплювач скловату купити, щоб зекономити наступної зими на опаленні

Надійна теплоізоляція фасадів є одним з найважливіших умов створення затишного і теплого житла. Якщо ізоляція була проведена неякісно, ??в перекриттях і стінах можуть залишитися теплові «містки», які призводять до порушення температурного режиму в приміщенні і утворення конденсату на холодних поверхнях.

Найпоширенішими варіантами в наш час є:

- Пінопласт;

- пінополістирол;

- скловата;

- Мінеральна вата.

Якість теплоізоляційних робіт залежить не тільки від майстерності людини, що виконує ремонт, але і від ізолюючих матеріалів. Утеплювачі є рулонні та засипні, а також ті, які випускаються в формі плит. Основний показник, який необхідно враховувати коли ви зібралися купити утеплювач Парок - це коефіцієнт теплопровідності. Низький показник означає хороші теплоізоляційні властивості матеріалу. Багато утеплювачі парок також відмінно справляються з звукоізоляцією.

Утеплитель стекловата ціна якого у нас найпривабливіша Ви можете придбати в нашому магазині будівельних матеріалів.

Види теплоізоляційних матеріалів

Плити з пінополістиролу або пінопласт. Їх також називають плитами з пористих пластмас. Вихідним матеріалом для їх виготовлення є полістирол гранулят, який вспенивают за спеціальною технологією. В результаті спінювання виходять стіроловий плити з безліччю повітряних бульбашок, які і забезпечують відмінні тепло- і звукоізоляційні властивості матеріалу. Пінополістирольні плити отримують при вспіненні вихідного матеріалу. Це один з найефективних утеплювачів, що має низький коефіцієнт теплопровідності. Єдиним їх недоліком є горючість, тому їх використовують переважно як теплоізоляційний матеріал. Для звукоізоляції приміщення вони не підходять.

Мінеральні матеріали.

Бувають двох видів: скловата, в складі якої знаходиться близько 60% скла, а також мінеральна вата. Ці утеплювачі парок невозгораемий і мають низький коефіцієнт теплопровідності, тому відмінно підходять для теплоізоляції будь-яких приміщень. Утеплювачі фасадні парок на ринку є у вигляді рулонів, плит і матів. Єдиний їхній мінус в тому, що з ними складно працювати. При попаданні мінвати або скловати на відкриті ділянки тіла виникає нестерпний свербіж, печіння і подразнення, може з'явитися алергія. Після покупки утеплювача парок екстра, необхідно дотримуватися всіх запобіжних заходів, працювати в масці і рукавичках.

Інші матеріали.

До них відносяться ДВП, фіброліт, повсть, шевелін і клоччя, а також торф'яні матеріали. Всі вони відносяться до органічних утеплювачів і мають гарні теплоізоляційними властивостями. Головним їх недоліком можна назвати горючість. А ось плити з легкого бетону з природним заповнювачем з керамзиту або перліту, а також газобетонні і пінобетонні плити малоефективні як утеплювачі, тому як мають високий показник теплопровідності. Для утеплення стін і перекриттів їх використовують дуже рідко.

Теплопровідність та інші показники і мінераловатних плит.

ПараметрШлаковатаСкловатаКам'яна вата

Коефіцієнт теплопровідності, Вт / (м ° C)0,46 - 0,480,038 - 0,0460,032 - 0,046

Температурний діапазон використання, ° С-60 - +250-60 - +450-180 - +600

Коефіцієнт звукопоглинання0,75 - 0,820,8 - 0,920,75 - 0,95

Водопоглинання,% на добудо 1,9до 1,7до 1,0

Теплоємність, Дж / кг ° C100010501050

Отже який вид утеплювача купляти - вибирати Вам, але на нашу думку оптимальним буде скловата.

13.09.2018https://nasha-stroyka.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2018p. 
На головну сторінку