Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №878 від 13.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 дуже корисних властивостей апельсинової шкірки

5 дуже корисних властивостей апельсинової шкірки

Як тільки ви поласували цитрусами, не поспішайте викидати шкірку! У ній міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, які є дуже важливими для вашого здоров’я.

Пропонуємо дізнатись 5 цікавих фактів про користь апельсинової шкірки для організму людини.

Допомагає травленню

В самій шкірці апельсину містить на 200% більше клітковини, ніж в самій м’якоті фрукта. Саме тому вона є ефективною в боротьбі із запорами і розладами шлунку, тому що має м’яку послаблюючу дію.

Допомагає схудненню

Так, шкірка апельсину справді може позбавити вас декількох зайвих калорій. Щоб приготувати смачний напій «для схуднення», що пришвидшить метаболізм, вам необхідно запарити апельсинові шкірку в склянці окропу, щоб вийшло щось схоже на апельсиновий чай. Такий напій варто пити щодня натще.

Допомагає красиво виглядати

Чи доводилося вам робити маски для обличчя з апельсинової шкірки? Адже саме такий догляд за шкірою допоможе вам виглядати свіжою і відпочилою, а також на обличчі з часом розгладяться дрібні зморшки. Щоб приготувати маску, досить цедру перетерти в кашку і змішати її з жирними вершками.

До речі, ця маска універсальна – вона відмінно підійде не тільки для особи, але і для шиї, зони декольте. Також якщо шкірку апельсина висушити і подрібнити, то вийде прекрасна альтернатива покупному скрабу.

Допомагає підтримувати гарний настрій

Не секрет, що запах цитрусових знімає стрес і сприяє позитиву. Тому можна розкласти апельсинову шкірку в кімнаті, щоб вона поглинула неприємні запахи, вела боротьбу з бактеріями, а також своїм запахом піднімала тобі настрій! До речі, аромат апельсина геть не переносить домашня міль.

Що цікаво, ефірне масло апельсина, яке вичавлюють з його шкірки, діє як заспокійливе на нервову систему, допомагає боротися з відсутністю і порушенням сну, сумними думками і нав’язливими страхами. Плюс до всього перерахованого – ще й стимулює імунітет.

Допомагає у кулінарних рішеннях

Звичайно, ж, кулінарія не могла обійти стороною такий цінний і корисний продукт, як апельсинова шкірка. Цедру з неї активно застосовують в приготуванні напоїв, салатів, супів та інших страв. З самих же шкірок варять компот, варення, роблять начинку для пирогів.

13.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2018p. 
На головну сторінку