Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №878 від 13.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Флібустьєри з МВФ доводять нас до злиднів, а влада під їхню диктовку підвищує тарифи на газ

Флібустьєри з МВФ доводять нас до злиднів, а влада під їхню диктовку підвищує тарифи на газ

Сьогодні немає жодної необхідності в підвищенні ціни на газ, але ми, всупереч законам економіки, це робимо. Така тенденція - це результат змови влади і міжнародних інститутів, яким байдужа доля України.

Таку заяву зробив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Приїзд місії МВФ і переговори з нашим урядом можуть призвести до знищення України, її економіки. Якщо це була б виключно фінансова структура, яка своєю метою ставить допомогу слабким економікам, то вона давала б рекомендації і засоби для відновлення промисловості, реставрації портів, заводів та ін. Це була б інша справа! На практиці ж представники МВФ ведуть себе як пірати. Я їх називаю «міжнародні валютні флібустьєри», тому що їхні методи піратські по відношенню до корабля під назвою «Україна». Судіть самі: виходячи з назви «Міжнародний валютний фонд» неясно, чому ця організація диктує нам, яку соціальну і тарифну політику нам проводити. Яке їм діло до нашої ціни на газ? Чому вони вимагають від нашого уряду вбити пенсіонерів, які ледве зводять кінці з кінцями, колосальними тарифами? Виходить, що існує змова між владою і Заходом: влада видавить дешеву робочу силу в Європу з нашої країни високими тарифами. Вони там розвиватимуть економіку західних країн, а ті, хто залишиться – доживатимуть тут. До того ж, на днях в Кабміні заявили, що безробітних в Україні позбавлятимуть субсидій та допомоги тільки тому, що людина двічі відмовиться від запропонованої їй в службах зайнятості роботи», - обурився політик.

Парламентарій упевнений, що допомога міжнародних фінансових інститутів сьогодні не працює, тому що кредити «освоює» корумпована влада, а віддавати позики «будуть наші діти».

«Якщо МВФ ставить Україну на лідируючі позиції в рейтингу корупції, то навіщо він продовжує виділяти нинішній владі транші? Навіщо давати наркоману чергову дозу наркотиків? Якщо Фонд продовжує давати кошти, знаючи, що у нас крадуть, значить, він «у частці» і має намір загнати в борги наших дітей і онуків», - констатував лідер партії «За життя».

Вадим Рабінович висловив побоювання, що в умовах «продажної української влади перед державою стоїть новий виклик - імміграція, яку Захід проштовхує через переписування Конституції».

«Міжнародні кредитори заохочують проштовхування ідей стосовно прийняття змін до Конституції щодо вступу в НАТО і ЄС. Вони сподіваються, що ми зараз приймемо зміни до Основного закону, в ЄС ми ніколи не вступимо, але Європа за черговий транш перенаправлятиме до нас своїх мігрантів. А нам розповідатимуть, що так «і потрібно, тому що Україна - частина Європи»! З цих же причин, до речі, ми вивеземо в ЄС весь ліс і Рада сьогодні вже прийняла відповідний закон», - підкреслив народний депутат.

«Ми географічно Європа, але нас в ЄС не візьмуть, тому для початку ми повинні побудувати розвинену економіку і підвищити соціальні стандарти. Недостатньо хотіти або робити вигляд, що хочеш в Європу, потрібно міняти все навколо себе! ЄС - це перш за все постійне виконання зобов’язань держави перед громадянами, гідні соціальні стандарти. А влада в черговий раз намагається вчинити наругу над Конституцією, прописуючи те, чого ми не досягнемо при їхньому управлінні. Ми нічим не гірші Польщі або Чехії, де зарплата вище 1200 євро, у нас хороші освічені люди, багата країна, просто потрібно перемогти цей вірус злодійкуватої української влади », - резюмував Вадим Рабінович.

13.09.2018Ольга АКІНШИНА



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2018p. 
На головну сторінку