Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Калинова олія

Вважається, що калинова олія за своєю цілющістю перевершує навіть обліпихову. Її рекомендують у разі шкірних захворювань (екземи, лишаю, запалень, вугрів, прищів, виразок), геморою, герпесу. Це чудовий засіб за таких жіночих захворювань, як кольпіт, ерозія шийки матки: використовують тампони, просочені калиновою олією. Вона помічна в разі захворювань вуха, горла й носа, за хронічних фарингітів і тонзилітів. З її допомогою швидко затягуються тріщини кутів рота, ануса.

Готують олію калини таким чином. Зрілі ягоди слід пропустити через соковижималку, бажано ручну, після чого вичавки розкласти сушити в тіні в добре провітрюваному місці, зрідка перемішуючи. Підв’ялені вичавки потрібно залити нерафінованою олією у співвідношенні: 1/3 – вичавків на 2/3 - олії. Посуд для цього слід взяти непрозорий. Ємність з олією поставити настоюватися в темне місце на 2 місяці, щодня збовтуючи. Після закінчення цього терміну олію слід вилити в емальований посуд і нагрівати на водяній бані за температури 45 градусів, помішуючи, протягом 1 години. Потрібно стежити, аби олія не перегрілася, тому газ можна час від часу вимикати.

Коли олія охолоне, перелити її в скляний посуд і знову поставити на 1 місяць у темне місце, не забуваючи щодня збовтувати. Далі олію потрібно перецідити й розлити в пляшечки темного кольору. Зберігати в прохолодному місці.

Засоби від кашлю й запалення легень

Для профілактики й оздоровлення пропоную ексклюзивний рецепт мазі, помічної в разі грипу, запалення легень, її оздоровчі властивості використовують навіть для лікування туберкульозу. Узяти 100 г прополісу, 500 г смальцю, 100 г кореня живокосту, 30 г кореня солодки голої, 200 мл соку алое, 200 г меду чи паленого цукру. Смалець розтопити й змішати з подрібненим прополісом, витримати на водяній бані 30 хв. До суміші додати подрібнені корені солодки й живокосту. Витримати ще 1 годину на водяній бані. Процідити, охолодити до теплого стану. Додати мед і сік алое. Усе ретельно перемішати. Дорослі приймають по 1 ст. л. тричі на день, дітям дають – по 1 ч. л. У разі грипу можна маззю змащувати слизову оболонку носа, закладати в ніс на ватному тампоні, а також застосовувати для розтирання грудної клітки хворого. Чудовим протикашльовим і протиастматичним засобом є мед із сосновими бруньками. Мед розтопити, всипати подрібнені бруньки (верхівки порослі) й молоді шишки не більш як 2 см завдовжки. Настояти 12 годин, процідити, пити по столовій ложці 3-5 разів на день За нестримного кашлю помічний рецепт священика Франа Мадви. Змішати змелені на порошок корінь алтеї лікарської солодки голої у співідношенні 1:1. Щогодини приймати цю суміш на кінчику ножа, запиваючи чаєм і насіння льону: 1 ст. л. насіння варити в 0,5 л води до утворення слизу, процідити. Можна підсолодити медом чи паленим цукром. Вживати до одужання.

20.09.2018Олена СВІТКО, натуропат, народна цілителька



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2018p. 
На головну сторінку