Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«Культурний барбакан»: старовинну вежу на Рівненщині перетворили на культурний центр

Барокова музика, середньовічні танці та гастробатли. Таким чином в Острозі відкрили арт-простір «Культурний Барбакан». На першу мистецьку подію – фестиваль «Від бароко до року!» - завітали чи не усі острожани, а також гості міста

«Усе дійство відбувалося на території Татарської вежі. Це пам’ятка архітектури національного значення XV – XVI століття. Власне цей проект був зорієнтований на те, щоб дати «друге дихання» цій споруді. Таким чином, вежу вдалося перетворити не лише на культурний центр Острога, а й на ще одну привабливу туристичну родзинку нашої області», - розповів заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

До реалізації проекту «Культурний Барбакан» доклали зусиль усі – активні острожани, депутати обласної та місцевої влади.

За словами ініціаторів проекту Оксани Ситницької та Анастасії Драчук, це дуже хороший приклад того, коли усі об’єдналися навколо однієї ідеї – збереження історичної пам’ятки. Були організовані толоки, щоб розчистити територію навколо вежі. Встановлений паркан, посіяний газон, уклали бруківку, відремонтували тротуар та дорогу. А ще облаштували металеву конструкцію, яка продовжить зруйновану стіну.

Такі зусилля були не марні. Адже усі підготовчі роботи змогли перетворити проект на справді сучасний та креативний. Організатори проекту запевняють, що це лише перший фестиваль. Така робота продовжиться й надалі.

«Острозький проект «Культурний Барбакан» переміг у конкурсі «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури. Така хороша ініціатива активних острожан отримала й підтримку з обласного та міського бюджету. Та й сама громада міста зібрала кошти, які пішли на реалізацію цього проекту», - зазначив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.

20.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2018p. 
На головну сторінку