Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №881 від 04.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Марафон довжиною у два роки…

Марафон довжиною у два роки…

Усі ми вступили у виборчий цикл. Це може звучати пафосно, але життя усіх громадян, без різниці ходять вони на вибори чи ні, залежить від дій тих, хто займає крісла у виборній владній вертикалі.

Якщо значення того, хто займе посаду Президента для пересічного українця хоч і важливе, але не вирішальне (керівник держави від нас простих людей далеко і «дійти до нього важко»), то депутати різних рівнів в нашій ситуації постійної кризи є тими людьми, які можуть змінити ситуацію на краще в окремо взятому регіоні. Це особливість нинішнього періоду. Якщо ще років п’ять тому не особливо важливо було хто конкретно наш депутат - парламенту чи обласної ради, тому що всі вагомі рішення ухвалювала виконавча влада, то після Революції ситуація змінилась. Через рік ми обиратимемо парламент. Депутати - мажоритарники, яких в області п’ять, за умови їх ефективної роботи, можуть суттєво покращити стан справ в регіоні, навіть за нинішніх економічних умов в державі, які в найближчі роки навряд чи кардинально зміняться. Це не простий вибір, адже маємо в області як позитивні, так і негативні приклади діяльності депутатів Верховної Ради, які були обрані мешканцями області.

Що ж стосується місцевих виборів, які пройдуть через два роки, то тут ключову роль буде мати розподіл місць в обласній раді. Вже сьогодні зрозуміло, що такої напруженої боротьби за місця в обласному парламенті, як в 2020 році в нас ще не було. Враховуючі наявність нових гравців на політичній шахівниці області, боротьба буде гострою, і для того, щоб нинішні політичні сили, які мають свої фракції в обласній раді, зберегли їх у наступній каденції, їм доведеться за ці два роки показувати виборцям ефективну роботу та реальні рішення, які зможуть довести виборцям правильність їх голосування у 2015 році. Звісно, це не просто, але іншого виходу у обласних політиків немає. Їм доведеться під час майбутньої передвиборчої кампанії не стільки роздавати обіцянки, скільки звітувати та пояснювати людям, що ж вони зробили для області за п’ять років, а це дуже не просто. Хоча це добре, що нарешті потрохи ради та депутати стають реальною силою, тому що їх, на відміну від чиновників, ми принаймні раз у п’ять років обираємо, або не оберемо…

04.10.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2018p. 
На головну сторінку