Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №882 від 12.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Калинова олія

Вважається, що калинова олія за своєю цілющістю перевершує навіть обліпихову. Її рекомендують у разі шкірних захворювань (екземи, лишаю, запалень, вугрів, прищів, виразок), геморою, герпесу. Це чудовий засіб за таких жіночих захворювань, як кольпіт, ерозія шийки матки: використовують тампони, просочені калиновою олією. Вона помічна в разі захворювань вуха, горла й носа, за хронічних фарингітів і тонзилітів. З її допомогою швидко затягуються тріщини кутів рота, ануса.

Готують олію калини таким чином. Зрілі ягоди слід пропустити через сокоробку, бажано ручну, після чого вичавки розкласти сушити в тіні в добре провітрюваному місці, зрідка перемішуючи. Підв’ялені вичавки потрібно залити нерафінованою олією у співвідношенні: 1/3 – вичавків на 2/3 - олії. Посуд для цього слід взяти непрозорий. Ємність з олією поставити настоюватися в темне місце на 2 місяці, щодня збовтуючи. Після закінчення цього терміну олію слід вилити в емальований посуд і нагрівати на водяній бані за температури 45 градусів, помішуючи, протягом 1 години. Потрібно стежити, аби олія не перегрілася, тому газ можна час від часу вимикати.

Коли олія охолоне, перелити її в скляний посуд і знову поставити на 1 місяць у темне місце, не забуваючи щодня збовтувати. Далі олію потрібно перецідити й розлити в пляшечки темного кольору. Зберігати в прохолодному місці.

Приготування калинової олії може здатися надто заморочливою справою, але вона варта того. Лікувальний ефект зачудовує!

12.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2018p. 
На головну сторінку