Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №885 від 01.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Миляцькій ОТГ діти зустрілися з софтболісткою

В Миляцькій ОТГ діти зустрілися з софтболісткою

З початку поточного навчального року в Рівненській області розпочався вже сьомий сезон обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона». Днями його черговий етап відбувся на базі «Перебродівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», що знаходиться в Миляцькій ОТГ. До місцевих учнів завітали працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які організовують цей захід. Разом з ними школу відвідала майстер спорту України з софтболу, гравець команди «Західний вогонь», чемпіонка України, багаторазова учасниця «Розминки від чемпіона» минулих сезонів, переможець конкурсу «Кращий волонтер «Спорту для всіх» в номінації кращий волонтер наймолодшого віку Капітанчук Вікторія.

Розпочався захід з традиційного знайомства, під час якого організатори представили дітям спортсменку і розповіли про її особисті та командні здобутки. Коли ж слово взяла сама спортсменка, вона вирішила більше розповісти дітям про історію створення гри та її правила.

На відміну від бейсболу, софтбол спершу розвивався як гра, призначена для залу. У цій грі м’яч більш м’який і за розміром близький до грейпфрута. Після удару по ньому битою він не набирає великої швидкості, тому й мінімізує можливість отримання травм. Загальна тривалість гри обмежується сімома інінгами (*таймами), а не дев’ятьма, як у бейсболі. Також, зазвичай майданчик для гри має трішки меншу площу, а бита є ширшою і коротшою по довжині. Всі ці фактори сприяють тому, що такий спорт відмінно підходить для непрофесіоналів та початківців. А в багатьох країнах він набув особливої популярності серед жінок.

Також гостя розповіла, що софтбол зародився ще в далекому 1887 році. Спочатку гра називалася «машбол» (mushball) або «кіттенбол» (kittenball), а свою сучасну назву отримала тільки в 1920-х роках. Чемпіонати світу проходять: у жінок - з 1965, а у чоловіків - з 1966 року. У програму літніх Олімпійських ігор софтбол входив з 1996 (Атланта) по 2008 роки (Пекін). За увесь час проведення змагань переможцями Олімпійських ігор ставали тільки команди з США та Японії, а призові місця здобували збірні Китаю і Австралії.

Після такої насиченої теоретичної частини діти розпитували спортсменку про її улюблених гравців, плани на продовження спортивної кар’єри і багато іншого. Окрім цього Вікторія провела для дітей традиційну розминку, яку перед тренуваннями завжди роблять гравці її команди. Вона складалася з бігу, розтяжки та блоку кардіо вправ спрямованих на розігрів м’язів усього тіла.

Підсумком цієї зустрічі стало вручення призів від Відділення НОК України в Рівненській області школярам, які перемогли в конкурсі спортивного малюнку, після чого розпочалася ще й тривала фотосесія з гостею.

01.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.11.2018p. 
На головну сторінку