Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №886 від 08.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Декілька кулінарних порад на щодень:

Декілька кулінарних порад на щодень:

• Щоб обсмажити чи запекти м’ясо з золотистою скоринкою, його потрібно змастити медом.

• Зів’ялі кріп і петрушка знову отримають гарний вигляд, якщо помістити їх у воду, розведену оцтом.

• Печінка буде м’якою, якщо попередньо посипати її цукром.

• Цибуля втратить гіркоту і буде смачнішою, якщо після нарізання її покласти в друшляк і обшпарити кип’ятком.

• Щоб яєшня була пишною, можна додати дві ложки холодної води на одну склянку яєць і добре збити.

• Яєчні білки швидше зіб’ються в пишну піну, якщо їх попередньо охолодити і додати декілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки - жовтки люблять тепло і цукор.

• Щоб яйця під час варіння не тріскали, попередньо їх треба промити у холодній воді.

• Щоб молоко під час варіння не пригоріло, каструлю треба сполоснути в холодній воді і варити молоко на середньому вогні.

• Овочі потрібно мити і чистити безпосередньо перед тим, як опустити в суп.

• Щоб морква мала приємний смак, її потрібно проварити 5-10 хвилин і солити вкінці варіння.

• Щоб рис був розсипчастий, його перед варінням слід замочити в холодній воді на 30 хвилин.

• Щоб сіль в сільничці не набирала вологи, туди потрібно додати декілька зерняток рису.

• Щоб рис не розварювався, перед тим його можна трішки обсмажити. Але потрібно врахувати те, що він тоді не збільшиться в об’ємі.

• Щоб рис і макарони не злипались, під час варіння у воду можна додати декілька крапель олії.

• Якщо хочете отримати смачні овочі при варіння, в воду їх потрібно опускати після того, як вода закипить.

• Якщо ж хочете, щоб смачним був овочевий бульйон, а не овочі, то овочі слід починати варити в холодній воді.

08.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2018p. 
На головну сторінку