Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №275 від 18.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Важкий спорт

Оксана Маліновська з тренером Євгеном Комаревичем

Дівчина з гирею

Рівнянка Оксана Маліновська стала чемпіонкою Всеукраїнських спортивних ігор

Тендітна 20-річна студентка Національного університету водного господарства та природокористування протягом десяти хвилин підняла 16-кілограмову гирю 191 раз, випередивши своїх суперниць. Тепер дівчина готується до чемпіонату світу. Чому Оксана обрала такий, з першого погляду, нежіночий вид спорту - в розмові з дівчиною та її тренером Євгеном КОМАРЕВИЧЕМ.

Оксана каже, що у гирьовому спорті сила - не головне. Найважливіший фактор - витривалість та спритність. А смисл змагання полягає в тому, щоб встигнути за десять хвилин підняти гирю якомога більше разів. Дівчатам, стандартно, надається 16-кілограмова гиря, хлопцям - 32-кілограмова.

- У світ гирьового спорту я прийшла випадково, після вступу в університет. Тренер запропонував спробувати підняти гирю, - розповідає Оксана. - У мене вийшло і я почала регулярно відвідувати тренування.

Перемога за перемогою - і дівчині вдалося здобути звання майстра спорту.

Сьогодні Оксана п’ять разів на тиждень відвідує спортзал. Під час тренувань піднімає гирю 600-800 разів. Каже, що успіх у будь-якому виді спорту на 99 відсотків залежить від наполегливої праці над собою, і лише на один - від таланту.

Нині в університеті гирьовим спортом займаються понад 15 юнаків та всього дві дівчини. На питання, як хлопці ставляться до її захоплення, студентка, посміхаючись, відповідає, що нерідко дівчатам, які займаються таким незвичним видом спорту, кохані пропонують вибір - “або “я”, або “гирьовий спорт”. Не розуміють чоловіки, що “слабка” половина людства теж може “тягати залізо” і лишатися при цьому справжніми жінками!

Оксана Маліновська каже, що гирьовий спорт дає спортсмену впевненість у собі, зміцнює волю та підтримує фігуру в нормі.

18.01.2007Ольга ДОЛЯ

Коментар Тренер, майстер спорту з важкої атлетики Євген КОМАРЕВИЧ: - Гирьовий спорт - не олімпійський вид спорту, однак інтерес до нього в області не зникає. Можливо, один із факторів його популярності - те, що він недорогий. Все, що потрібно для занять - гиря та два метри простору. У ході практики помітив, що дівчата краще засвоюють програму тренувань та швидше досягають позитивних результатів в гирьовому спорті, на відміну від хлопців. Однак саме вони, дівчата, частіше кидають цей вид спорту через одруження, народження дитини тощо. Хлопці - постійніші.



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2007p. 
На головну сторінку