Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 13.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Нова споруда для високотехнологічного обладнання

Нова споруда для високотехнологічного обладнання

На Рівненській АЕС для потреб служби контролю металу розпочато масштабне будівництво «Технічного центру автоматизованих дистанційних засобів контролю металу». Будівництво цієї споруди має велике значення для РАЕС, адже це допоможе сфокусувати все важливе обладнання системи контролю металу в одному постійному місці.

Наразі усе габаритне обладнання автоматизованих систем неруйнівного контролю розміщується в центральному залі енергоблоків № 1, 2 РАЕС. Там же проводиться не тільки  робота з технічного обслуговування, налаштування, ремонту, дезактивації систем контролю, а й ремонт основного технологічного устаткування електростанції – насосів, парогенераторів, елементів реактора та внутрішньокорпусних пристроїв.

«Завершення будівництва технічного центру вирішить багато актуальних завдань для СКМ та інших цехів. Це дозволить сфокусувати всі унікальні дистанційні системи контролю та допоміжне обладнання в одному постійному місці. Таким чином вивільниться площа центрального залу енергоблоків № 1, 2 РАЕС, що дозволить оптимізувати розміщення габаритного устаткування основного технологічного обладнання під час планово-поперджувальних ремонтів і зменшить навантаження на перекриття центрального залу. Підвищиться ефективність роботи персоналу СКМ з налаштування, технічного обслуговування та перевірок систем контролю, доступ до яких буде безперешкодний та необмежений. Транспортування обладнання на усі енергоблоки буде проходити за меншої кількості транспортних операцій в зоні суворого режиму енергоблоків РАЕС», - коментує Ігор Ліпляниця, заступник начальника відділу автоматизованих дистанційних систем контролю СКМ РАЕС.

Завдяки безпосередній участі спеціалістів Рівненської АЕС в стислі терміни було розроблено усю відповідну проектну документацію, створено заявки на придбання усього необхідного в роботі обладнання. Наразі силами генпідрядника даного проекту - ТОВ «Західенергомонтаж» підготовлена територія під будівництво об’єкта та виконано бетонування фундаментної плити виробничого блоку.

До реалізації проекту долучились не лише працівники СКМ, але й досвідчені фахівці управління капітального будівництва, цеху теплових та підземних комунікацій, електроцеху, цеху дезактиваці та радіоактивних відходів, цеху радіаційної безпеки, цех вентиляції та кондиціонування. Відтак усі роботи проводяться згідно встановленого графіку та в зазначені терміни.

13.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2018p. 
На головну сторінку