Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №892 від 20.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Україна майбутнього: хто з політиків пропонує хоч щось для молоді?

Україна майбутнього: хто з політиків пропонує хоч щось для молоді?

Більшість українських політиків навмисно не працює з молодими виборцями. Саме тому презентація стратегії для молоді виглядає сміливим кроком.

Типовий український політик обов’язково покаже у своїй рекламі квітучі поля, журливих літніх людей і наприкінці власне кандидата – зазвичай, огрядного дядечка в сіренькому піджачку. Інша крайність – поява політика на шкільній лінійці чи новорічному святкуванні. Ніби діти чекали його, а не Святого Миколая. Натомість, молодь – люди найбільш активного віку – просто випадають з поля зору можновладців і їх політтехнологів.

Саме тому природній інтерес викликав Всеукраїнський молодіжний форум, який ініціювала Юлія Тимошенко 11 грудня.

Подію було проведено не в стандартному варіанті. Юлія Тимошенко більше виступала як модератор, слухала запитання та відповідала. Майже п’ять годин тривав діалог лідера президентських рейтингів з молоддю.

Учасники ставили досить болючі питання. Обговорювали свої перспективи в державі. Їхати чи не їхати з України? Юлія Тимошенко розповіла про свою стратегію виходу України з кризи. На її думку, питання еміграції не стоятиме для молоді, якщо зарплати в Україні будуть дорівнювати тим, які є в сусідній Польщі. Зробити це можливо. Інвестори зацікавлені в Україні, проте їх лякає корупція та незахищені права. У «Новому курсі» - програмі Юлії Тимошенко – багато сказано про судову реформу та збільшення покарання для чиновників.

Молоді підприємці цікавилися, чи зміниться кредитна політика для молоді у випадку перемоги Юлії Тимошенко на виборах. Лідер «Батьківщини» підкреслила, що економіку можна оживити, якщо кредити будуть на рівні 3-5% річних, а не 18-20% як зараз. Відповідно, автори стартапів, підприємливі люди, зможуть починати власну справу тут, а не шукати самореалізації за кордоном.

На форумі також йшлось про підтримку молодих сімей, прихід нових сил до влади. Головну думку Форуму, напевно, можна озвучити так: новий президент має працювати не для зовнішніх партнерів, не для власної кишені і не для сімейного бізнесу. Новий президент має творити таку державу, де можна розвиватися, реалізовуватися та бути щасливим.

20.12.2018Петро Охотін, політолог



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2018p. 
На головну сторінку