Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадний штоллен

Шоколадний штоллен

На 2 штоллена вагою приблизно 500гр. 200гр. борошна 50гр. мигдалю (можна фундук) 2ст.л. какао 150гр. шоколаду від 58% 100гр. цукру 150гр. сиру (бажаного від 9%) 75гр. вершкового масла кімнатної температури 1ч.л. розпушувача 2 яйця 300гр. суміші сухофруктів і цукатів 100мл рому або коньяку дрібка солі Для оформлення: 75гр. масла розтопленого 100гр. пудри

Всі сухофрукти і цукати добре промиваємо, за потреби ріжемо дрібним кубиком і заливаємо ромом на кілька годин, краще на ніч, а в ідеалі на кілька місяців. Одну половину шоколаду розтоплюємо, другу – подрібнюємо, сир протираємо через сито і змішуємо, додаємо сухофрукти і подрібнений шоколад.

Масло збиваємо з цукром, додаємо яйця. Просіюємо борошно з какао і розпушувачем, додаємо сіль, змішуємо. Додаємо сирно-шоколадну масу і обережно вимішуємо руками.

Формуємо овал, складаємо його на більшу сторону меншою, це наш штоллен. Випікаємо при 180С 45-50 хвилин. Готові гарячі штоллени щедро змазуємо розтопленим маслом і дужу-дуже щедро присипаємо цукровою пудрою. Даємо повністю охолонути і загортаємо у фольгу чи пергамент, даємо визріти 2-4 тижні, тоді штоллени найкраще розкриють свій смак.

27.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2018p. 
На головну сторінку