Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №894 від 03.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

На Рівненщині відкрили 2 інклюзивно-ресурсні центри

На Рівненщині відкрили одразу два інклюзивно-ресурсні центри - у Рівненському районі та у місті Вараш.

Обидва центри оснащені спеціальним обладнанням, комп’ютерною технікою, розвиваючими та корекційними матеріалами, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску, у кабінетах ЛФК тактильні доріжки, тренажери, шведські стінки та інше.

Вараський інклюзивно-ресурсний центр, загальна площа якого складає 158 квадратних метрів, облаштований 5 кабінетами, а саме: для лікувальної фізкультури, первинного прийому, практичного психолога, логопеда, дефектолога. Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами закуплені інтерактивна панель Мультиборд, інтерактивна проекційна система «Жива підлога» та парти-трансформери. Працюватимуть у новоствореному закладіпрактичний психолог, вчителі дефектологи, реабілітолог,логопед.

«Впевнений, що належну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки, а й їхні батьки та педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують звичайні заклади освіти. А найголовнішим є те, що усі ці послуги та консультації безкоштовні», - зауважив перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

В інклюзивно-ресурсному центрі Рівненської районної ради, загальна площа якого складає 63 квадратних метри, облаштовано 4 спеціальних кабінети та приймальня для первинного прийому. На дверях таблички з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Центр має окремий вхід з надвірним та внутрішнім пандусами, які обладнані поручнями. Окрім того, у кабінетах встановлений відеонагляд, що дасть можливість не тільки спостерігати за заняттями, а й відслідковувати динаміку.

«Донедавна в Україні була позиція, яка ізолювала таких дітей від суспільства, відривала від сімей, а сьогодні, система інклюзивної освіти докорінно ламає всі стереотипи та відкриває нове бачення нового цивілізованого суспільства», - підсумував обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

Нагадаємо, що в області вже відкрито 13 інклюзивно-ресурсних центрів, а до кінця наступного року їх має бути 33.

03.01.2019



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2019p. 
На головну сторінку