Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №897 від 24.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Побиття і незаконне позбавлення волі рівнянина

Близько трьох годин, 15 січня, троє невідомих били 56-річного рівнянина та вимагали у нього гроші. Діставшись до оселі, чоловік одразу повідомив до поліції та звернувся до медиків.

Поліцейські встановили, що 56-річний житель Рівного, близько тижня підпрацьовував в одного з місцевих приватних підприємців. Коли ж робота виявилась надто важкою, чоловік від неї відмовився. Утім, оплату за свої послуги рівнянин так і не отримав. Тож кілька разів навідувався до підприємця по гроші. Коли вчергове прийшов і не отримав заробіток, вдарив кілька разів рукою автомобіль підприємця, залишивши невелику вм’ятину.

Близько 17 години, 15 січня, чоловік повертався додому, як на вулиці Романа Шухевича до нього із мікроавтобуса вибігло троє невідомих та почали бити в різні частини тіла та обличчя. Зі слів потерпілого, на нього одягли кайданки, заштовхали у салон та утримували у закинутому сараї Рівненського району. Рівнянину продовжували наносити удари по всьому тілу, вимагаючи відмовитись від зароблених грошей. Натомість чоловік запропонував віддати зловмисникам тисячу доларів. Один із нападників поїхав разом із чоловіком по гроші, погрожуючи йому не робити необдуманих вчинків. Діставшись до помешкання, потерпілий одразу замкнув двері квартири та повідомив до поліції.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України.

Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій грудної клітки та переломи ребер. Чоловік після триденного лікування проходить додаткове обстеження та нині перебуває вдома. Утім, за результатами судово-медичної експертизи стане відомо ступінь тяжкості завданих тілесних ушкоджень.

Крім того, поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі, вчинене групою осіб).

Поліцейські встановили осіб, причетних до злочину. Відносно них проводяться слідчі дії.

Максимальне покарання, передбачене статтями — позбавлення волі строком до п’яти років.

24.01.2019Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2019p. 
На головну сторінку