Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №897 від 24.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лютий – час очищення та зміцнення сечового міхура

Лютий – час очищення та зміцнення сечового міхура

Сечовий міхур - це порожнистий м’язовий орган, який розташований в малому тазі й слугує для накопичення сечі та її подальшого виведення з організму. Залежно від кількості рідини, яка в нього надходить із нирок, сечовий міхур може зменшуватися і збільшуватися у своїх розмірах. У середньому він вміщує від 500 до 700 мл рідини. Порушення функціонування клапанів і м’язів, що «виганяють» з нього сечу, призводить до збоїв у сечовипусканні й може бути причиною запалення сечового міхура, утворення в ньому каменів тощо. Щоб цьому запобігти, рекомендується регулярно проводити очищення цього органа. А також дотримуватися таких правил: пити часто, але потроху; не затримувати сечовипускання на тривалий час; готувати їжу переважно на парі чи в духовці та стежити за своїм харчуванням.

Поради цілителів та натуропатів

Донецький цілитель кандидат педагогічних наук П.В. Плотніков для очищення сечового міхура рекомендує узяти в рівних кількостях: кукурудзяні приймочки, листя чорниці, траву мучниці, стулки квасолі, молоді пагони туї, вівсяну солому, стебла лікоподію (народна назва: плаун); 4 ст. л. цієї суміші залити 0,5 л окропу, настояти в щільно закритій посудині 30 - 40 хв, перецідити й відтиснути. Уживати настій гарячим по 0,5 склянки 4 рази протягом дня за годину до їди. Одночасно приймати гарячі ванни й робити гарячі припарки на ділянку сечового міхура. Курс - 5 днів. За відсутності ефекту після п’ятиденної перерви курс можна повторити.

Юрій Батулін, автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальних умовах» для оздоровлення сечового міхура радить скористатися такими рецептами.

1. Подрібнити 100 г коренів шипшини, залити 0,5 л спирту (70 - 50%). Настояти місяць у темному місці. Приймати по 1 ч. л. на 100 мл води.

2. Подрібнене в порошок насіння моркви приймати по 1 ч. л. тричі на день, запиваючи теплою перевареною водою.

Народний цілитель Росії, професор І.П. Неумивакін для виведення каменів із сечового міхура рекомендує такий засіб: 1 ст. л. натертого хрону залити склянкою гарячого молока, можна додати 1 ч. л. меду та сік одного лимона; настояти 10 хв, перецідити. Пити потроху протягом дня.

Народна цілителька та натуропат Олена Світко пропонує рецепт яблучного оцту для посилення очисних процесів у сечовому міхурі: 1 кг яблук (бажано червоних) ретельно промити, пропустити через млинок для м’яса разом зі шкіркою, плодоніжками й насінням, додати склянку меду, 40 г сухарів з житнього хліба і 20 г дріжджів. Усе ретельно перемішати й залишити настоювати 9 днів (готувати цей засіб ліпше на Місяць, який наростає). Потім перецідити, додати на 1 л отриманої рідини ще 100 г меду чи цукру. Залишити оцет побродити ще 5 - 7 днів, опісля чого його слід розлити по пляшках. Приймати по 1 ст. л., розвівши в склянці води й додавши меду. Курс - тривалий.

Народний цілитель хаджі Базилхан Дюсупов для тих, у кого є камені в сечовому міхурі, пропонує позбутися від них таким чином: подрібненою ріпчастою цибулею наповнити половину пляшки, залити по вінця спиртом чи горілкою, настоювати 10 діб в теплому місці, потім перецідити. Приймати двічі на день перед їдою по 1 - 2 ст. л.

Народні рецепти для оздоровлення сечового міхура

Для очищення сечовивідних шляхів 1 ч. л. подрібненого кореня аїру болотного залити 1 склянкою окропу, настоювати 20 хв, перецідити. Отриманий настій приймати по 0,5 склянки 4 рази на день за 30 хв до їди протягом 2 тижнів.

Узяти по 2 ст. л. листя хвоща польового, квіток пижма, 4 ст. л. листя брусниці, залити суміш 4 склянками окропу й 30 хв потримати на водяній бані. Перецідити й приймати по 1 склянці вранці та ввечері.

Змішати по 1 ч. л. дрібно натертих ріпчастої цибулі та яблук, додати таку ж кількість меду. Приймати за 30 хв до їди тричі на день, кожного разу готуючи свіжу суміш.

Дрібно нарізані 2 цибулини середнього розміру присипати цукром і залишити до ранку, перецідити. Приймати утворений цибулевий сік із цукром по 1 ст. л. двічі на день. Курс – 1 місяць.

Якщо в сечі є білок, потрібно 1 ч. л. насіння петрушки городньої потовкти в ступці й заварити 1 склянкою окропу. Настояти 2 години, охолодити, перецідити й випити протягом дня невеликими порціями.

Узяти 1 ст. л. тертого хрону, залити склянкою киплячого молока, потримати 10 хв у теплі, перецідити й випити протягом дня потроху невеликими ковтками.

Узяти 3 ст. л. листя смородини, залити 0,5 л окропу, настоювати 15 - 20 хв, потім перецідити й відтиснути. Настій довести до кипіння і, всипавши в нього 2 ст. л. свіжих чи сушених ягід смородини, знову поставити настоюватися на 30 хв. Приймати протягом дня по 0,5 склянки, ягоди з’їсти.

Змішати в рівних частинах очищені кедрові горішки й мед. Уживати щодня по 3 - 4 ч. л. цього засобу.

Увага! Хоча б якими простими й нешкідливими здавалися вам деякі методи очищення, без консультації з лікарем застосовувати їх не варто.

Продукти, небезпечні для сечового міхура

Цитрусові фрукти та їхні соки, ананаси.

Кава, шоколад (особливо гарячий), чорний чай у великих кількостях.

Подразнювати сечовий міхур можуть цукор, мед, гострі приправи та соуси.

Людям з чутливим сечовим міхуром слід обмежити споживання помідорів і приготованих із них соусів та паст.

Жирні сири також, як і вершки, негативно впливають на сечовий міхур.

Газовані, енергетичні напої та алкоголь також не корисні для нього.

Сіль здатна викликати затримку рідини в організмі, що, своєю чергою, може призвести до набряків і подразнень стінок сечового міхура. Щоб не порушувати водно-сольовий баланс в організмі, споживання солі потрібно обмежити, але зовсім відмовлятися від неї не варто.

Копчені й мариновані страви можуть стати причиною спазмів у сечоводі й заважати нормальному відтоку рідини.

Шкідливі для цього органа щавель і шпинат, оскільки вони багаті на оксалати, що зумовлюють утворення каменів.

24.01.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2019p. 
На головну сторінку