Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №899 від 07.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як прати подушку в домашніх умовах

Щоб солодко спалося, потрібна хороша подушка. Але якщо про неї не дбати, то з часом напірник брудниться, пух (або пір’я) може звалятися, з’являється неприємний запах і навіть постільні кліщі.

Купувати нові подушки або здавати кілька разів у хімчищення не варіант, та й затратно дуже. А своєчасне прання подушок дуже важливе для нашого здоров’я! Виявляється, привести подушки в порядок самостійно можливо і це не так і складно.

Даний метод підійде для бавовняних, пухових і синтетичних подушок.

Насамперед, перед пранням перевірте цілісність чохла, у який упакований наповнювач. У барабан бажано класти по 2 подушки. Якщо подушка велика, її доведеться вскрити та розподілити пір’я на 2 мішечка.

Не використовуйте відбілювачі з хлором.

Візьміть 2-3 тенісних м’яча, покладіть їх у чисті шкарпетки, а потім у барабан разом з подушками при пранні та сушінні.

Подушки можна сушити під сонячними променями, якщо температура на вулиці не менше 25 °С.

Не можна прати: подушки з такими органічними наповнювачами, як гречка, рис, кокосове волокно; подушки з ефектом пам’яті, ортопедичні подушки.

1. Зніміть наволочки, їх потрібно прати окремо (якщо у ваших подушок є спеціальні чохли, періть їх також окремо).

2. Покладіть подушки в пральну машину.

3. Додайте пральний засіб.

4. Щоб ефективно відбілити подушки і позбутися жовтизни, змішайте 1 склянку мийного засобу у вигляді порошку, 1 склянку відбілювача і півслянки бури.

5. Запустіть прання в максимально гарячій воді. Потрібно також передбачити 2 цикли полоскання, щоб не залишилося хімії. От і все!

6. Після цього потрібно гарненько висушити подушки.

Під час прання подушки в пральній машині наповнювач неминуче зіб’ється в грудки, які потрібно буде розім’яти руками. Розрівнявши чохли з пухом, розкладіть їх на старих простирадлах або купальних рушниках і згорніть у щільний рулон - це допоможе віджати воду, що залишилася.

Після цього пух у чохлах сушать на сонячному балконі або батареї центрального опалення, час від часу перетрушуючи і збиваючи. Звичайно наповнювач сохне близько двох днів.

07.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2019p. 
На головну сторінку