Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №900 від 14.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

500 гривень за «галочку»

500 гривень за «галочку»

Нинішній виборчий цикл, який стартує 31 березня з виборів президента і закінчиться аж восени наступного року місцевими виборами, буде «веселим» та явно не без сюрпризів...

Це було зрозуміло задовго до формального початку перегонів, і вже на нинішньому тижні з?явились перші офіційно підтверджені факти того, що боротьба за посади буде важкою . Дванадцятого лютого прес-конференцію скликали керівники обласної організації ВО «Батьківщина» Микола Кучерук і голова Рівненської міської організації цієї політичної сили Галина Кульчинська.

До міської організації ВО «Батьківщина» надійшов лист від рівнянки, в якому вона розповіла про те, що 10 лютого її чоловіку подзвонили і запропонували 500 гривень за те, щоб він проголосував на президентських виборах за Юлю Тимошенко. Також, якщо він організує інших людей, які віддадуть свої голоси за лідерку «Батьківщини», то і вони отримають по 500 гривень... Спроба активістів «Батьківщини» додзвонитись на номер з якого телефонували виявилась невдалою, він був відключений.

За словами Миколи Кучерука - це далеко не перший випадок, коли людям дзвонять і від нібито «Батьківщини» пропонують гроші за «правильне» голосування. «Це брудна провокація штабу одного з кандидатів. Ми знаємо, що в державі діють не менше чотирьох нелегальних колл-центрів, в яких є величезна база даних громадян. Пропонуючи нібито гроші від нашої кандидатки, ці махінатори хочуть показати людям, що ми наче скуповуємо голоси. Таких брудних технологій навіть кривавий режим Януковича не використовував. Спроба дискредитації Юлі Тимошенко і нашої політичної сили є настільки цинічною, що навіть важко про це говорити. «Батьківщина» завжди працювала чесно, і ніхто від нашої політичної сили чи від штабу Юлі Тимошенко ніяких грошей не пропонував. Тому я звертаюсь до всіх мешканців Рівненщини. Не вірте цим обіцянкам провокаторів, вони до ВО «Батьківщина» ніякого відношення не мають. Про спроби підкупу повідомляйте до національної поліції та номером 044 254 97 56». Галина Кульчинська додала, що такого шаленого використання адміністративного ресурсу на користь одного з кандидатів вона не бачила і теж звернулася до рівнян не вірити провокаторам.

Володимир Конєв

14.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2019p. 
На головну сторінку