Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №900 від 14.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Крохмаль для шерсті собак, від подразнень та для чистки срібла

Кілька способів використання крохмалю в побуті

Крохмаль можна, можливо знайти на кухні будь-якої господині. Цей білий порошок допомагає жінкам готувати ніжні кляри для відбивних, бісквіти для тортів і корисні фруктові киселі для маленьких діток. Але наші мами і бабусі використовували крохмаль не тільки в кулінарії.

Вони застосовували його для боротьби з жирними плямами, які неминуче з’являються на кухні під час смаження. Для цього вони просто наносили товстим шаром крохмаль на забруднену поверхню і давали йому увібрати бруд.

Цікаві способи використання крохмалю:

Приводимо в порядок шерсть собак. Якщо в вашому будинку живуть чотириноги вихованці, то ви напевно знаєте наскільки важливо, щоб їх шерсть завжди була чиста. Але на превеликий жаль, швидкий темп нашого життя не дозволяє нам купати чотириногих друзів дуже часто. Прекрасною альтернативою купання може бути суха чистка крохмалем. Вона дозволить позбавити шерсть від бруду, неприємного запаху і зробить її максимально гладкою. Усе що вам треба зробити в цьому випадку - це нанести крохмаль на шерсть кішки або собаки і добре її прочесати.

Боремося з підпалинами. Іноді у час прасування праска перегрівається і на речах залишаються не дуже красиві сліди. Позбутися від них можна за допомогою того ж крохмалю. Припалене місце треба злегка скропити водою і рясно присипати крохмалем. Дочекайтеся коли пляма просохне і ретельно пройдіться по ній щіткою з м’якою щетиною.

Чистимо срібло. Повернути красиве сяйво срібним виробам можна за допомогою рідкої крохмальної пасти. Змішайте крохмаль і воду в пропорції 2:1 і нанесіть отриманий засіб на срібло. Хвилин через десять візьміть м’яку губку і акуратно видаліть залишки з поверхні виробів. Наприкінці обов’язково проведіть полірування фланелевою тканиною.

Знімаємо подразнення на шкірі. Якщо вас вкусила комаха і шкіра почала дуже сильно свербіти, тоді обробіть роздратоване місце крохмалем розведеним в воді. Ця суміш допоможе позбавитися від неприємних симптомів і злегка охолодити дерматологічні покриви.

14.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2019p. 
На головну сторінку