Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Художня майстерня

Краса писана-неповторна

Краса писана-неповторна

Сімейний портрет в інтер’єрі

Інна Бобрик не любить, коли її роботи хвалять такими словами: “Як гарно! Краще, ніж у житті!” або “Ну просто як на фотографії!”

- Насправді, художній портрет - це не просто “калька” людського обличчя і не фотографічне зображення людини, - пояснює пані Інна. - У кожній роботі - частка мене, частка мого настрою і настрою моделі, частка ситуації, яка склалася в житті людини, яку я пишу на полотні. Одна жінка під час своєї відпустки кожного дня замовляла у мене новий портрет: говорила, що у неї вчора був один настрій, а сьогодні - інший, а завтра буде ще якийсь, і нехай це буде видно на портреті.

- Кого складніше малювати - жінок чи чоловіків?

- Найскладніше догодити жінкам бальзаківського віку. Вони часто просять: зробіть мене такою, як десять років тому.

Чоловік Інни, художник Володимир Бобрик жартує:

- Інна виконує найдешевші пластичні операції. Вона для таких клієнток - справжня “Фабрика краси”!

- Отже, доводиться прикрашати сувору реальність?

- Це не зовсім так, - заперечує пані Інна. - Кожна людина гарна по-своєму, потрібно лише відшукати ту родзинку, яка робить її неповторною, і трішечки підкреслити красиве, а якісь нюанси навпаки, пом’якшити.

- Відтоді, як Інна почала заробляти на життя, ще в студентські роки, своїм талантом живописця, з-під її пензля вийшло майже 3000 портретів! - хвалиться Володимир.

- Я багато з них пам’ятаю, - запевняє художниця. - Буває, до мене приходять діти, яких я малювала рік чи два тому “на морях”, просять намалювати їх знову.

- Хто найчастіше замовляє портрети?

- Дорослі діти замовляють портрети батьків. Друзі дарують живописні зображення на ювілеї своїх близьких. Одна жіночка замовила портрет приятеля верхи на білому коні - іменинник мав козацькі корені. Я намалювала його з фотографії, ще й із шаблею, в бурці та папасі, на жеребці будьонівської породи.

Напередодні Дня святого Валентина закохані поспішають підготувати один одному сюрпризи. Пам’ятаю, був такий випадок: молодята посварилися, і, щоб прихилити серце своєї дівчини, хлопець замовив її портрет на повний зріст, а зріст у моделі був чималий - метр сімдесят, отже портрет вийшов величезний, 180 сантиметрів заввишки.

- Великий сюрприз!

- А інша панянка попросила намалювати її у весільній сукні, щоб допекти своєму чоловіку, який пошкодував грошей на святкове вбрання. Мовляв, бачиш, якою б гарною була твоя наречена, якби не твоя скупість! Відтоді він не заперечує, коли жінка просить купити їй ту чи іншу обнову.

25.01.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку