Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №908 від 15.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Види кальянів: за класами, розмірами, походженням

Види кальянів: за класами, розмірами, походженням

Кальянная церемонія вже стала важливою частиною майже кожних посиденьок з друзями і іноді навіть і романістське побачень. Для того щоб приємно провести час вже необов'язково йти в кальянную, багато хто купує кальяни додому, тому що зараз такий вид відпочинку став доступний як за ціною, так і по зручності. Але тим не менше поки не всі знають про те, як вибрати кальян і про те, що їх існує кілька видів.

На сайті https://kalyanopt.com.ua/ можна підібрати різні розміри кальянів:

* Міні-кальяни з жорсткою трубкою дуже зручні для подорожей, відпочинку на природі, їх легко зберігати, так як зазвичай вони продаються в спеціальних скриньках. Недолік у тому, що такий кальян часто не дозволяє оцінити всю повноту смаку тютюну, і в потребувати частішого «перезабівкі».

* Середні кальяни заввишки близько 65 см - оптимальний варіант. Передбачає транспортування тільки в розібраному вигляді, що накладає певні труднощі, так як всі частини повинні бути щільно зафіксовані, а між ними повинен бути прокладений матеріал, пом'якшувальний удари, щоб уникнути деформації.

* Великі кальяни заввишки більше метра - зазвичай використовуються в кальяну, для будинку такий варіант буде зручний тільки в тому випадку, якщо у вас регулярно збирається велика компанія. Такий кальян зазвичай оснащений двома трубками, але є моделі і з одного. Транспортування такого виду важка і недоцільна.

Види кальянів:

  * Класика;

Такий кальян ще часто називають турецьким, але це не завжди означає, що він був проведений в Туреччині, це скоріше данина історії походження цього виду. Відрізнити класичний кальян можна по литий шахті, скляної розписного колбі (прозорою або покритої світлонепроникної фарбою).

  * Бренд MEDUSE;

MEDUSE вже стало ім'ям прозивним, проте це не вид, а просто бренд виробника. Це своєрідний прорив у дизайні кальянів, який зруйнував усталені з часом стереотипи про зовнішній вигляд цього атрибута хорошого відпочинку. Принцип роботи кальяну і правила догляду за ним при цьому не змінюється.

  * Фабула;

Цей кальян стане фішкою кальянної церемонії, через широку прозорою колби, завдяки якій можна з куріння можна зробити ціле шоу! Для цього досить додати в неї листя м'яти, часточки цитрусових, виноград, яблучні дольки, кубики льоду, розкурити тютюн і почекати кілька секунд. Хмари диму утворюють густий туман на поверхні води, а наповнення колби, граючи з бульбашками газу, зливається в приголомшливому танці. Такий кальян зазвичай оснащений двома трубками, так що всі учасники церемонії зможуть взяти участь в створенні димного перфомансу.

  * FUMO;

FUMO вже став синонімом чистого диму. Такий ефект досягається завдяки використанню якісних матеріалів і унікальної технології виробництва. Правда, незважаючи на високу якість, зовнішній вигляд цього кальяну подобається далеко не всім.

Країна виробник:

Від неї залежить і технологія виготовлення, і вид використовуваних матеріалів, ціна і довгостроковість використання.

  * Турецькі - найвідоміші, про них ми писали вище;

  * Сирійські - найпопулярніші завдяки тому, що виготовляються з міді і виглядають досить цікаво. Правда якість через це страждає;

  * Китайські - бувають і дорогі хорошої якості і, як то кажуть, ширвжиток. Тут, щоб не потрапити на бракований товар, необхідно оглядати всі складові частини кальяни на наявність дефектів;

  * Індійські - розписні, оригінальні, можуть стати і частиною інтер'єру;

  * Єгипетські - досить дорогі через використання латуні і сталі. Такі кальяни прослужать Вам довше за все;

Як видно з усього перерахованого вище до вибору кальяну потрібно підходити з розумом. Для того щоб точно визначитися що вам потрібно, радимо відповісти на кілька запитань:

- Я збираюся палити кальян в компанії максимум з 2-3 людьми одночасно, або у великій компанії?

- Мені потрібен недорогий і простий кальян, або якісний, красивий і дорожче?

- Я хочу просто курити кальян, мені не особливо важливо як він виглядає або я хочу, щоб кальян став повноцінним предметом інтер'єру?

Якщо в більшості цих питань Ви вибрали перший варіант, то сміливо віддавайте перевагу турецьким і сирійським класичним кальянів середнього розміру. Якщо другі варіанти Вам підходять більше, то вибирайте єгипетські кальяни, моделі KhalilMamoon, MagdyZidan середнього або великого розміру.

15.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2019p. 
На головну сторінку