Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №925 від 08.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У храм повернулась освячена святиня

У храм повернулась освячена святиня

Епіфаній нагородив дубенського священника орденом

У день пам’яті святого пророка Іллі та Дня народження міста тисячі дубенчан і гостей зібрались у Свято-Іллінському соборі. Віряни очікували на приїзд Предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія. Блаженніший прибув у Дубно спільно з архієпископом Рівненським і Острозьким Іларіоном.

Зустрічали духівництво на подвір’ї храму діти недільної школи, протоієрей Ігор Когут.

Цього дня Митрополит Київський і всієї України освятив ікону Дубенської (Іллінської) Божої Матері. Її копію виготовляли іконописці, а до виготовлення фінансово долучались дубенчани. Згодом у храмі відбулась літургія. Свято-Іллінський собор не поміщав всіх охочих. Блаженнішому співслужили понад 20 священників.

Після хресного ходу навколо церкви Предстоятель освятив місце, де планують встановити пам’ятний знак з нагоди отримання Томосу.

«Всечесні отці, шановні представники влади, дорогі браття і сестри, ще раз хочу Вас привітати із храмовим престольним святом на честь святого і всехвального пророка Іллі. Ми сьогодні звершили освячення очного списку ікони Божої Матері Дубенської (Іллінської), яка перебувала тут, у цьому древньому, історичному храмі. Сьогодні вона повертається до нього, і Ви будете мати можливість і надалі складати свої молитви до нашої небесної матері, яка кожного з нас опікує і покриває нас своїм невидимим омофором.

А також це прекрасне історичне місто святкує свій День народження. Тому я бажаю, щоб опіка Божа за молитвами святого Іллі, а також покров Божої матері завжди перебував над вами. Щоб єдність, любов, мир та злагода панували серед нас», – зазначив Епіфаній та нагородив людей, які найбільше потрудилися для оновлення храму. За заслуги у відродженні Помісної Православної церкви церковною нагородою «Орденом Святого Архистратига Михаїла ІІ ступеня» відзначили настоятеля храму протоієрея Ігоря Когута, а Благословенними грамотами – Василя Антонюка, благодійника Юрія Томка, Лесю Чернецьку.

08.08.201903656.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2019p. 
На головну сторінку