Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №928 від 30.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Шість мультифункціональних майданчиків для ігрового спорту збудують на Рівненщині

Споруди з’являться у містах Рівне, Дубно та Костопіль, Крупецькій, Шпанівській та Радивилівській об’єднаних територіальних громадах. Їх відібрала обласна конкурсна комісія під час свого засідання.

Це будуть абсолютно нові майданчики, збудовані «з нуля» або ж реконструйовані з вже існуючих. Найголовніше те, що вони будуть мультифункціональними, а також адаптовані для занять чотирма та більше видами спорту.

«Ми і далі продовжуємо працювати над поліпшення спортивної інфраструктури в області. Це один із наших пріоритетів. Усі майданчики будуть облаштовані на території навчальних закладів, спортивних шкіл, у парках. Їх розташування максимально сприятиме залученню якомога більшої кількості людей до занять спортом. Важливо, що споруди будуть доступними і для маломобільних груп», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Нагадаємо, наша область отримала 5,5 мільйонів гривень з державного бюджету. Кошти спрямують на будівництво нових мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту або реконструкцію чи модернізацію існуючих спортивних майданчиків у мультифункціональні.

Це державна програма Міністерства молоді і спорту України.

Аби отримати кошти, громади повинні були виконати низку вимог, що затверджені офіційним урядовим документом. Зокрема, споруда повинна мати незадовільний стан та належати до комунальної власності громади. А головне – бути доступною для занять ігровими видами спорту для різних груп населення.

Окрім того, громадам необхідно відвести земельні ділянки під забудову та забезпечити співфінансування в обсязі не менше половини вартості об’єкту з місцевих бюджетів. Ще однією обов’язковою умовою є наявність необхідних документів – проєкту та експертизи об’єкту будівництва чи реконструкції.

30.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2019p. 
На головну сторінку