Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Олександр Данильчук подарував Острозькій Академії унікальний стародрук

Олександр Данильчук подарував Острозькій Академії унікальний стародрук

Голова обласної ради привітав студентів та викладачів Національного університету «Острозька Академія» з початком нового навчального року. Олександр Данильчук подарував закладу унікальний стародрук з власної колекції.

«Сьогодні у вас починається найкращий та найцікавіший період у житті. І головне, що  ви повинні сьогодні робити добре, – це вчитися. Бо лише знання забезпечують успіх в кар’єрі та в житті», - наголосив Олександр Данильчук, звертаючись до першокурсників.

Окремі слова подяки голова ради висловив викладацькому складу Академії та закликав студентів поважати та прислухатися до порад викладачів.

З нагоди початку навчального року Олександр Данильчук подарував закладу унікальний стародрук, зауваживши, що книга не лише поповнить унікальну колекцію старовинних книг, яка зберігається в Академії. Видання має стати гарним предметом для досліджень місцевих науковців.

А от участь у посвяті в студенти Академії, за традицією, взяли театралізовані герої: князь Василь-Костянтин Острозький та княжна Гальшка Острозька, відомий військовий, державний та релігійний діяч Федір Острозький. Серед почесних гостей — Директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, голова Наглядової ради НаУОА, академік Острозького академічного Братства Микола Жулинський, проректор Національного університету «Острозька академія», член Наглядової ради НаУОА, кандидат економічних наук Роман Василишин, народний депутат України Роман Іванісов, а також міський голова Острога Олександр Шикер.

Як зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник, цьогоріч студенами закладу стали понад 500 молодих людей: «Якісну освіту дають і в інших вишах України. Але в НаУОА ми виховуємо справжніх українських інтелектуалів». Також за традицією усі першокурсники отримали у подарунок примірники Біблії. 

Урочисту процедуру посвяти провели і для нових викладачів. Почесних гостей традиційно пригостили хлібинами з логотипом Острозької Академії.

Після цього ректор запросив новоспечених студентів до аудиторій прослухати лекції знаних науковців.

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку