Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №930 від 17.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Пластикові вікна: як вибрати жалюзі

Здивувати когось наявністю в офісі такої деталі інтер'єру, як жалюзі, погодьтеся, неможливо. З'явившись на вітчизняному ринку порівняно недавно, вони всього за два десятки років міцно увійшли в побут квартир і в інтер'єр офісних приміщень.

Перші жалюзі з'явилися кілька століть назад в Східних провінціях Франції. Якщо тоді вони були потрібні для того, щоб приховати особисте життя від сторонніх, то зараз у них більше дизайнерське призначення. Але як вибрати на вікна жалюзі в Дніпрі щоби вони добре виглядали? У професійних дизайнерів (жалюзи, Днепр https://oknavik.dp.ua/blinds/) є горизонтальні, вертикальні і Венус. Пропонуються різні колірні варіанти. Замір саме цікаве що безкоштовний. На сайті є ціни, кольори і фото.

Жалюзі підрозділяються на наступні за конструкцією види:

  1. Вертикальні.

  2. Горизонтальні.

  3. Пліссе.

  4. Рулонні.

  5. Касетні.

Але для пластикових вікон підходять тільки два види - рулонні і касетні. Головна відмінність пластикових вікон від звичайних наявністю поворотно-відкидного механізму. Тому важливо, підібрати жалюзі, які буде хитатися при кожному відкритті / закритті вікна. Рулонні і касетні краще підходять для цього, так як вони можуть монтуватися прямо на стулки. Також можна встановити і інші види, але доведеться правильно заміряти вікна для жалюзі і виконати підготовчі роботи. Розглянемо три найбільш підходящих виду докладніше.

balkon-43-668x501

Горизонтальні

Це класичні жалюзі. Сьогодні існує кілька їх варіацій. Вони без особливих проблем кріпляться на будь-які види вікон. Легко регулюються. Захищають приміщення від зайвого сонячного світла і нагрівання, при цьому дозволяючи повітрю вільно циркулювати. Це надійні жалюзі, однак, при поломці однієї ламелі є ризик повної поломки всієї конструкції. Поділяються на:

  * Міжрамні. Тобто монтаж відбувається між віконними рамами.

  * Класичні. Кріпляться на зовнішню частину вікна.

Щоб заміряти горизонтальні жалюзі на пластикове вікно потрібно визначиться з настановою: «на проріз» або «на стулку». В обох випадках завмер бажано робити при допомозі спеціальної будівельної лінійки. «На проріз» вимірюється висота і ширина отвору (+/- 1 см до ширини та 5 см до висоти). Замір «на стулку» відбуваються аналогічним чином, тільки похибка трохи інша (+/- 1 см ширина і 3 см висота).

balkon-44-668x445

Вертикальні

Служать більше прикрасою інтер'єру. Чи не пропускають зайву сонячне світло, але при цьому дозволяють повітрю вільно циркулювати. Без проблем регулюються і замінюються в разі поломки. Якщо вийде з ладу одна ламель, то її можна замінити. Установка підрозділяється на два види:

  * В отворі. Кріпляться на стіну або стелю отвору.

  * На отворі. Монтуються тільки на стелю в кімнаті.

Замір вікна відбувається так:

  1. Вимірюється ширина вікна.

  2. До неї додається близько 10-15 см, тому що жалюзі будуть трохи виступати.

  3. Потім заміряється висота вікна і відстань від отвору до стелі. Результати плюсуються з урахуванням невеликої похибки (близько 5 см).

balkon-45-668x387

Рулонні жалюзі

Найбільш добре поєднуються з пластиковими вікнами. Головна перевага - це можливість повністю їх згорнути, щоб вони не займали місце. Відмінно захищають кімнату від непотрібного сонячного світла, однак, можуть перешкоджати циркуляції повітря. При бажанні можна майже повністю прибрати світло в кімнаті. Найбільш придатними для регулювання яскравості є вид «день-ніч», він дозволяє повністю затемнити потрібну кімнату.

Важливо правильно заміряти жалюзі перед установкою, також не варто забувати про вікно. Підрозділяється на кілька видів установки:

  1. Внахлест. При такій установці римські штори (це друга назва) повністю закривають отвір з вікном, що може бути завжди красиво, також через а щільного матеріалу повітря може циркулювати гірше. Також кількість світла, що проходить зростає. Виміри проводяться так: спеціальним інструментом вимірюється ширина, висота, відстань отвору від стелі. До ширині додається близько 10-15см, до висоти відстань від стелі.

  2. У проріз. Найпоширеніший вид. Монтується на саму стулку, завдяки чому повністю закриває скло і не перешкоджає циркуляції повітря, якщо вікно відкрите. Процес виміру простий - потрібно виміряти ширину і висоту скла в стулці. Результати залишаються без змін.

  3. День-ніч. Складається із окремих елементів з щільного матеріалу, які дозволяють регулювати освітлення. Заміри і установка відбувається аналогічним чином з монтуванням на стулку.

balkon-46-668x501

Касетні

Вони встановлюються схожим чином з рулонними. За своєю суттю це не жалюзі, а штори з щільного матеріалу, які при необхідності можна згорнути в касету. Поділяються на кілька рівнів світлозахист:

  * Світловідбиваючі.

  * Світлорозсіюючі.

  * Світлопоглинаючі.

Основний матеріал виготовлення спеціальна тканина, також бувають пластикові, дерев'яні та алюмінієві жалюзі.

Монтаж відбувається тільки на стулки. Щоб правильно заміряти вікна для жалюзі потрібно діяти за аналогією з виміром для «римських штор». Від результатів потрібно відняти 3-5 см, які буде займати ємність з касетами.

17.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2019p. 
На головну сторінку