Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №931 від 19.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Бути чи не бути світлофору...

Бути чи не бути світлофору...

Серед нововведень в нашому місцевому самоврядуванні є одна, на яку потрібно звернути особливу увагу – це Громадський бюджет. Фактично, саме прості люди, активісти можуть подавати свої проєкти, які мають шанси бути втіленими в життя за бюджетні кошти і таким чином поліпшити життя людей. Та поки що громадський бюджет у Рівному не дуже великий, але він є, і є цікаві проєкти.

Один з них - це проєкт встановлення світлофору на вулиці Соборній у Рівному біля будівлі Рівненської районної державної адміністрації. Його автор - громадська активістка Оксана Пікарська. Автор зустрівся з нею і попросив розповісти більш детально, чому вона вирішила взятися саме цей проєкт.

- Все досить просто. Вулиця Соборна у Рівному є найбільшою транспортною артерією обласног о центру і має багато «вузьких місць». Біля РДА одне з них. Через відсутність світлофору пішоходам дуже складно перейти вулицю в цьому місці. Іноді цей процес займає 15, а то і всі 20 хвилин. Це не зручно, але навіть і це не головне. Перехід біля РДА просто небезпечний для пішоходів, бо є реальний ризик потрапити під колеса. Хочу зазначити, що відсутність світлофора на цій ділянці вулиці Соборної створює незручності і для водіїв, адже є ризик того, що можна не помітити на «зебрі» пішохода, особливо в осінньо - зимовий період, коли видимість обмежена. Для того, щоб вирішити цю проблему потрібно встановити світлофор. До речі про неї багато і давно говорять, але розмови розмовами, а кожен день на цьому нерегульованому переході сотні рівнян ризикують життям.

- Яка вартість встановлення одного світлофору?

- Близько мільйона гривень. Сума для бюджету обласного центру цілком «підйомна». Хочу сказати, що на перший погляд у міста є багато інших проблем, але чи є питання для громади більш важливі ніж забезпечення безпеки містян? Думаю немає.

Дуже хочеться, щоб в нашому місті втілювалось побільше таких корисних локальних проєктів, як той що пропонує на розгляд громади міста Рівного небайдужа рівнянка Оксана Пікарська

19.09.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2019p. 
На головну сторінку