Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №932 від 26.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Голова Рівненської ОДА та представники ІТ-кластеру Рівного домовилися про співпрацю

Керівники провідних ІТ-компаній Рівного зустрілися з очільником Рівненської ОДА Віталієм Ковалем, аби обговорити стан справ у галузі, поділитися проблемами і напрацювати механізм для співпраці влади та ІТ-кластеру.

Під час зустрічі очільник Рівненщини наголосив, що ІТ-галузь є пріоритетною для будівництва держави рівних можливостей.

«Ми хочемо зробити Рівненську область регіоном рівних можливостей, де легко вести бізнес, де існують прозорі правила гри. Ми завжди відкриті для діалогу з ІТ-фахівцями і даємо «зелене світло» для всіх проєктів та ініціатив, пов’язаних з інформатизацією та інформаційною трансформацією», - підкреслив керівник області, звертаючись до рівненських «айтішників».

Один з присутніх, голова правління рівненського IT-кластеру Сергій Сидорчик , звернув увагу на відсутність належності інформаційної роботи у школах із випускниками щодо престижності здобуття ІТ-професії саме на рідній Рівненщині.

Серед інших проблем «айтішники» озвучили відсутність в обласному центрі приміщень, придатних для розміщення великих компаній, складність влаштування до садочків Рівного дітей приїжджих спеціалістів, неналежного функціонування аеропорту для з’єднання з ІТ-хабами в Україні та Польщі, що сприяло би розвитку галузі тощо.

Присутні на зустрічі керівники ІТ-кластеру Рівного підтвердили готовність співпрацювати із обласною владою для розвитку Рівненщини та ІТ-галузі.

26.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2019p. 
На головну сторінку