Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №932 від 03.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Захисне скло для смартфона: як вибрати?

Захисне скло для смартфона: як вибрати?

Нещодавно компанія Motorola провела спеціальне дослідження, яке показало, що кожен другий користувач смартфонів розбивав його дисплей. У половині випадків гаджет випадав з рук, в тридцяти двох відсотках - з кишень, в двадцяти семи відсотках зсковзував з колін. При проведенні Селфі розбивають дисплей в семи відсотках випадків. П'ять відсотків власників телефонів кидають його в стані фанатизму.

Поради щодо вибору захисного скла для телефона

Навіть у найбільш захищених моделей екран є найбільш легко вразливою складової. Захисне скло - це бронежилет вашого телефону.

 

Що краще скло або плівка для телефону

Армоване скло надійніше і довговічніше запобіжної плівки. Ось де купити защитные стекла для Xiaomi ми вже знаємо. Твердість скла в два-три рази вище твердості плівки.

Для певної моделі смартфона випускають власне захисне скло. Дешеві універсальні скла можуть не підійти за розміром діагоналі або у них не співпадуть отвори під камеру, динамік, кнопки.

Важливі характеристики стекол

При виборі захисного скла необхідно звернути увагу на дві основні характеристики:

Скло повинно бути гнучким з хорошим захистом

Оптимальна товщина вибирається в діапазоні від нуля цілих двох десятих міліметра до нуля цілих тридцяти п'яти сотих міліметра. При меншій товщині скло погано переносить лобові удари, при більшій - торцеві удари.

Стійкість до виникнення сколів і тріщин характеризується шкалою Мооса. 9 Н - найбільш підходяща величина міцності для захисного скла. Міцність скла можна прочитати на пакуванні.

Естетичні характеристики стекол:

Гострі грані сучасних захисних стекол піддають спеціальній обробці. 2D - видалення гострої кромки без шліфування. 2,5D - гострі кромки видалені, скоси відшліфовані і загартовані. 3D - захисне скло оброблено таким чином, що візуально дисплей сприймається зігнутим.

Як наклеїти захисне скло на смартфон

При дотриманні декількох правил і терпінні захисне скло можна наклеїти самостійно. Чистими руками за допомогою зволоженою серветки необхідно очистити всі поверхні телефону. Порошинки прибираються клейкою стрічкою. З армованого скла видаляється захисна плівка і, поєднавши скло з кнопками телефону, слабо притискається. Бульбашки під плівкою видаляються, проведенням банківською картою по екрану.

03.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2019p. 
На головну сторінку