№933 від 03.10.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який часто використовується під час приготування улюблених чізкейків та інших десертів.
Інгредієнти:
Густі вершки - 2 ст.,
нежирні вершки - 2 ст.,
лимонний сік (можна замінити 2 ст. л. білого оцту або 1/4 ч. л. винного каменю) - 2 ст. л.
У каструлі з товстим дном змішати вершки різної жирності (це дасть більш ніжну консистенцію) і поставити на середній вогонь, повільно довести до температури 80 °С, і в цей момент додати лимонну кислоту або лимонний сік.
Постійно перемішуйте, це допоможе суміші згорнутися. Проваріть при цій же температурі, не доводячи до кипіння ще 10 хвилин. Визначити готовність можна в такий спосіб: занурте дерев’яну ложку в суміш, дістаньте її й проведіть пальцем по налиплих вершках. Якщо залишається чітка смуга - готово!
Тепер залишаємо на 24 години маскарпоне в холодильнику.
Наступного дня підготуйте дрібне сито. Вистеліть його зверху двома шарами марлі. І процідите маскарпоне.
Поверніть сир у холодильник, щоби він додатково проціджувався ще протягом 24 годин.
03.10.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2019p. На головну сторінку |