Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №933 від 03.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як виготовити італійський сир маскарпоне

Як виготовити італійський сир маскарпоне

Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який часто використовується під час приготування улюблених чізкейків та інших десертів.

А чи знаєте ви, що готувати цей ніжний крем-сир у домашніх умовах досить просто?

Інгредієнти:

Густі вершки - 2 ст.,

нежирні вершки - 2 ст.,

лимонний сік (можна замінити 2 ст. л. білого оцту або 1/4 ч. л. винного каменю) - 2 ст. л.

У каструлі з товстим дном змішати вершки різної жирності (це дасть більш ніжну консистенцію) і поставити на середній вогонь, повільно довести до температури 80 °С, і в цей момент додати лимонну кислоту або лимонний сік.

Постійно перемішуйте, це допоможе суміші згорнутися. Проваріть при цій же температурі, не доводячи до кипіння ще 10 хвилин. Визначити готовність можна в такий спосіб: занурте дерев’яну ложку в суміш, дістаньте її й проведіть пальцем по налиплих вершках. Якщо залишається чітка смуга - готово!

Тепер залишаємо на 24 години маскарпоне в холодильнику.

Наступного дня підготуйте дрібне сито. Вистеліть його зверху двома шарами марлі. І процідите маскарпоне.

Поверніть сир у холодильник, щоби він додатково проціджувався ще протягом 24 годин.

03.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2019p. 
На головну сторінку