Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №934 від 10.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Святослав Євтушенко:

«Я проти «дикого» продажу землі»

- Хочу сказати - це добре, що Рівненська міська рада змогла зібратися і оперативно висловити свою точку зору, щодо таких актуальних для всієї України питань, як «формула Штайнмаєра» та пропозиції відкрити ринок землі. Я голосував за обидва звернення і хочу підкреслити - мир повинен бути, але не за будь-яку ціну і не шляхом капітуляції.

Що стосується ринку земель сільськогосподарського призначення, то до його відкриття потрібно підходити зважено і враховувати усі наслідки цього доленосного для України кроку.

На жаль, поки що наша нова влада явно всі можливі негативні наслідки продажу земель не врахувала. Я вважаю, що необхідно обов?язково прописати в законі захист нинішніх власників земельних паїв, щоб ніхто не міг змусити людей продавати землю. Це дуже важливо, адже якщо, наприклад, збільшити податковий тиск на власників земельних паїв, то багато з них змушені будуть продавати землю, тому що не зможуть платити за неї податки. Це дуже серйозно і, якщо сьогодні на етапі обговорення цієї реформи не захистити простого українця – власника невеличкого земельного паю - ми маємо дуже невеселу перспективу - вже у найближчому майбутньому стикнутися з тим, що землі будуть за безцінь скуплені і опиняться у власності транснаціональних компаній. Це явно не в інтересах ані держави Україна, ані нас – простих українців.

10.10.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2019p. 
На головну сторінку